HAKKÂRİ SPOR TARİHİNDE YENİ BİR HEYECANA DOĞRU VOLEYBOL 1. LİGİ

Değerli okuyucularım, sevgili sporseverler ilimiz spor branşlarında her alanda inanılmaz derecede potansiyeli yüksek sporcu kitlesine sahip. Gerek futbol olsun, voleybol, basketbol, kayak, , badminton, masa tenisi, güreş ve daha sayamadığımız bir çok branşta takımlarımız ve sporcularımız hemen hemen her branşta gerek ferdi gerekse takım sporlarında göğsümüzü kabartacak başarılar elde ediyor. Bir taraftan Kadın futbol takımı ,bir taraftan bölgesel amatör ligde iki takımımız , öbür tarafta voleybol 2. Liginde iki takımımız diğer taraftan voleybol 3 liginde kadın takımımız, halk oyunları ekiplerimiz, rengi Hakkari, Bedensel engelliler takımımız ilimizi başarılı bir şekilde temsil etmekteler. Öte tarafta ferdi spor dallarında bir bakıyoruz güreşçilerimiz büyük başarılar elde edip milli takıma seçiliyor, bir bakıyoruz kayakçılarımız Türkiye şampiyonalarında madalya üstüne madalya alıyor göğsümüzü kabartıyorlar.

Yazımızın başlığında ifade ettiğim konuya gelirsek ilimizi Türkiye Voleybol 2. Liginde başarıyla temsil eden Sportif faaliyetler kulübü grup maçlarını 2. Sırada tamamlayarak Voleybol 1. Lig play-off müsabakalarına katılmaya hak kazandı. Takımımız şuan Ankara’da kampta olup 12.03.2021/23.03.2021 tarihleri arasında oynanacak olan play-off yükselme grup maçlarına hazırlanmaktalar. Kulüp başkanı Turan ŞİMŞEK üçüncü yılına girdiği kulübün kuruluş yılında azim ve kararlılıkla ilimize voleybol branşında tarihi bir dönem yaşatmakta. Geçen sezonda play-offlara kalan takımımız şansız bir şekilde son müsabakada elenmişti.  Turan hoca büyük fedakarlıklar ve emekler harcayarak üç yıldır mücadele ettiği bu branşta  dışardan getirttiği iyi sporcular ve ilimizde daha önce diğer kulüplerimizde yetişmiş potansiyeli yüksek yerli sporcu grubu ile yılmadan verdiği 1.lig yükselme mücadelesini bu yıl başarılı ile taçlandırmak istiyor.

Değerli okuyucularımız sevgili spor severler yukarıda ifade ettiğim gibi takımlarımızın yönetici ve teknik adamları gerçekten büyük emekler sarf ederek tüm branşlarda takdire şayan işler yapmaktalar. Sosyal ve kültürel hayatımızın olmazsa olmaz bir parçası olan spor dalları geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yarınlarını kazanmasında en büyük rolü üstlenmektedir. Peki yıllardır zamanlarından, işlerinden, ailelerinin nafakalarından kısarak kulüplerini yaşatmaya ve gençlerimize hizmet etmeye gayret sarf eden benimde içinde olduğum bana göre bu büyük kahramanlara yeterince sahip çıkıyor muyuz.  Elbette ki hayır. Bunca branşta bunca sporcuya hizmetin en iyisini sunamaya çalışan fedakar spor kulübü yönetici ve antrenörlerimiz maalesef ilimizin ileri gelenleri, iş adamları esnafımız tarafından yalnız bırakılmaktadır. Varsa yoksa her branşın imdadına yetişen tek merciimiz valilerimiz olmakta. Halkımıza asli vazifesi olan alt yapı üst yapı yatırımlar ve hizmet sektöründe gece gündüz çalışan valilerimiz bir taraftan da soysal kültürel ve sportif alanda faaliyetlerde kulüplerimizi yaşatma için gereken destekleri veriyor. Ülkemizin her yerinde bu işi üstlenen iş adamları esnaflar ve sponsorlardır. Ancak ilimiz iş esnaf ve eşrafı bu konularda maalesef duyarsız kayıtsız ve ilgisiz.

Sportif faaliyetler kulübümüzün bu mücadelesinde tüm branşlarda desteğini esirgemeyen sayın valimiz İdris AKBIYIK olmuştur. Sayın valimiz gerek lig grup maçlarında olsun gerekse play-off müsabakaları için olsun tüm branşlarda tüm takımlarımıza destek olduğu gibi bu alanda da takımımızı yalnız ve sahipsiz bırakmamış. Sayın valimiz play-off maçları için takımımızın geliş gidiş Uçak biletleri olsun malzeme ve yükselme grup maçları boyunca ihtiyaçlarını karşılamıştır. Buradan sayın valimiz İdris AKBIYIK beye tüm spor camiası adına teşekkür ediyoruz.

 Dileğimiz o iki ilimizin ileri gelen insanları , iş adamları ve esnafları da artık elini taşın altına koyup bir yerden sorumluluk almaya başlaması ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için çırpınan spor adamlarımıza antrenörlerimize ve takımlarımıza sahip çıkmalarıdır.

Play-off müsabakalarında takımıza 1. Lige çıkacaklarına olan inancımız ile başarılar diliyoruz.            


79967cb2-4b68-46f5-84c7-6542471d960b.jpge5d96498-21e2-4abb-807f-54678f67d2cc.jpgaa0c814a-3c53-4209-8a31-1e4392a77c09.jpgfea01e57-01e3-409d-b0d7-69bc5d0d4173.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar