ANTALYA’DAN TÜRKİYE’YE UZANAN GÖNÜL KÖPRÜSÜ

  Son yıllarda ülkemizde Basketbol alanında ciddi bir yol kat ettik. Bu yolda nice yetenekli sporcular yetişti. Yetişen sporcuların yanında onların da yetiştirdiği yeni nesiller de nasibini aldı. Hakkari’de basketbol alanında yaptığı çalışmalarla ve öğrencilerine olan diyaloğu sayesinde adından söz ettiren EMRE MAHMUT ŞİMŞEK bu güzelim zorlu coğrafyanın yetiştirdiği nadir insanlardan biridir. O Hakkari’de ciddi eksiklikleri bulunan basketbol alanında kuruluşundan bu yana elini değil yüreğini taşın altına koyarak, fedakâr bir şekilde Hakkari’de basketbolu daha ileriye taşımanın gayesi içerisinde bulundu. Öncelikli olarak bu eksiklikleri giderdi ve motivasyonu sağlamayı başardı. Kısa bir süre zarfında takdire şayan çalışmalarıyla basketbolun enleri arasındaki yerini aldı. Yetiştirdiği öğrencilerine sadece basketbol hocası olarak değil bir abi gibi davrandı her zaman. Yüzündeki mutluluk ifadesiyle gençlere basketbolu sevdirmeyi başardı. Zaten bir öğretmenle öğrencisi arasındaki en güzel duygu da bu sevgi bağı değil midir?

O hiçbir zaman eli cebinde çiçekli yollarda gitmedi

Her inişin önce bir yokuş olduğunun farkına vararak yola çıktı.

O yokuşu eziyetle tırmandı

Ama inişini muhteşem bir başarı ile taçlandırdı.

  Şu an Antalya’da sınav kolejinde basketbol koordinatörü GÜLER LEGACY gibi Türk basketboluna damgasını vuran Güler ailesiyle beraber ayrıca basketbol federasyonuna bağlı TÜBAD (Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği) Anadolu komitesinde aktif olarak görev almaktadır ve çalışmalarına devam etmektedir. Ama o geldiği yeri basketbol alanında zorlu bir mücadele verdiği memleketini ve o memleketin basketbol sevdalısı çocuklarını unutmadı. Onunla beraber sporcu olarak yetiştirdiği ve şu an antrenörü olarak gelecek nesillere Mahmut abisi gibi bir miras bırakmak için çaba sarf eden FEHİM ŞEN ile beraber sosyal sorumluluk gereği yüzlerce gencin hayatına ve geleceğine yön veriyorlar. Yaptıkları girişimler sonucu doğuda basketbolu biraz daha ileriye taşımak için Hakkâri’den Edirne’ye Hatay’dan Sinop’a ve hemen hemen ülkemizin her noktasına 1000 basketbol topu kampanyası ile gönüllere dokunmayı başardılar. Onlar gibi kendini bu alanda yetiştirmiş ve yetiştirmeye vesile olmuş, göğsümüzü kabartacak ve bizi gururlandıracak daha nice basketbolcuların yetişmesini temenni ediyoruz.

Onun basketbol hikayesi topun çembere olan yolculuğudur…

afc278ad-8c6a-416c-80d8-c9c223e93f03.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum