Hakkari’de Cilo Dağları beyaza büründü

Hakkari’de Cilo Dağları beyaza büründü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Bölgenin simge noktalarından Cilo Dağları’nın zirveleri beyaz örtüyle kaplanırken, ortaya kartpostallık manzaralar çıktı.

Hakkari genelinde etkisini sürdüren yağışlı hava, yüksek rakımlı bölgelerde yerini kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesiyle birlikte Yüksekova çevresindeki yüksek dağların zirvelerinde kar yağışı etkili oldu.

Bölgenin doğal güzellikleriyle öne çıkan noktalarından Cilo Dağları da yağan karla birlikte beyaza büründü. Dağların zirvelerini kaplayan beyaz örtü, bölgenin doğal güzelliğine farklı bir görünüm kazandırdı.

CİLO DAĞLARI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Cilo Dağları’nın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte zirveler beyaz örtüyle kaplandı. Dağların etekleriyle zirveleri arasında oluşan renk kontrastı, ortaya etkileyici manzaralar çıkardı.

Hakkari’nin doğal güzellikleri arasında önemli bir yere sahip olan Cilo Dağları’nda kar yağışının etkili olmasıyla birlikte bölgede kış mevsiminin habercisi olan görüntüler ortaya çıktı.

SOĞUK HAVA ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Hakkari ve çevresinde soğuk hava etkisini hissettirmeye başladı. Soğuk hava dalgasının önümüzdeki günlerde de Yüksekova ve çevresinde etkisini sürdürmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.