Genç ve Girişimci olmak

   Onunla aynı şehrin çocuğu olmanın verdiği gururla satırlarıma başlamak istiyorum. Son yıllarda ülkemizde çalışan genç sayısı artış göstermektedir. Genç girişimciler günlük hayatta karşılaştıkları birçok zorluğa rağmen iş yaşamında da var olduklarını kanıtlıyor. Birazdan anlatmaya çalışacağım genç girişimci, başarı hikayesi kitaplara konu olacak türdendir. İşte o ADNAN ÖVEÇ. Onu yakinen tanıyorum. Birçok ticaret sektöründe yaptığı çalışmalarla şahit olduğum kendi adından söz ettiren girişimci gençlerden sadece birisi. Onu tanıyanlarda her zaman takdir etmişlerdir. Yaptığı çalışmalarıyla her zaman yöre halkından tam puan almıştır. Coğrafyası zor bir şehirde genç olmanın verdiği avantajla gençlere örnek olup güzel başarılara imza atması onun ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Genç ruhunun ne kadar yüce olduğunu yaptıkları çalışmalarla başarılı ve güzel neticelerle sonuçlandırıyor.

Gençlerin sorumluluğunu üstlenmek ve teknolojik gelişmelerde çalışma yapmak isteyen gençleri desteklemek için gece gündüz adeta çaba sarf ediyor. Takdire şayan çalışmaları Romanlara konu olacak adeta bir fedakârlık hikayesi oluşturuyor. Yanında istihdam ettiği genç nesillere her türlü fedakarlığı yapmaktan çekinmiyor Hakkari’de girişimcilik kültürünü geliştirmek, maden yataklarının değerlendirilmesi, sınır ticaretinde etkin çalışma yürütmek başlıca üzerinde durduğu çalışmalardır. O yaptığı yeniliklerle, projelerle bölgede kendini gösteriyor, başarı grafiğini günden güne zirveye taşıyor. Merak eden, sorgulayıcı olmaktan kaçınmayan, inanç ve sezgilerini mantık süzgecinden geçiren, yönetim becerilerini profesyonel olma yolunda sürdüren ve öncülük ettiği gençlere bir ilham kaynağı oluyor. O hiçbir zaman düşlemedi her zaman başarılı olmak için çalıştı ve çalışmaya devam ediyor. Kendi halkı için yaptığı çalışmalar, göstermiş olduğu çaba ve fedakarlıklar neticesinde güzel başarılar sergilemiştir. Girişimci, azimli ve sabırlı duruşu ile çevresine güven veren, teşvik eden çalışmalara imza atmıştır. ADNAN ÖVEÇ gibi girişimci ruhuna sahip gençlerin halk ve devlet tarafından desteklenip güzelliklere vesile olması gerekmektedir.

O başarılı bir girişimci ve kendisinden ilham alan gençlerle zamanını geçirir. Onlara yeni dünyalar tanımasını ve asla doymayan bir merak duygusuna sahip olunmasını sağlıyor. Fikirleri olan bireylerin fikirlerine destek bulmak için yüreğini taşın altına koyup MÜSİAD (Müstakil Sanayici Ve İş Adamları Derneği) Hakkari il başkanlığı görevini üstlendi. Göreve gelir gelmez Yüksekova’da kendi imkanıyla drone yapan Bedran TÜNER gibi genç beyinlere ciddi anlamda melek yatırımcı destekleneceğinin sağlanacağını ve bu gençlerin kendilerini geliştirebileceği bir inovasyon merkezi kurmayı düşünüyor. Sosyal girişimcilik alanında yeni fikirler oluşturdu. Daha nice yetenekli beyinlerin gün yüzüne çıkması için maddi manevi hiçbir şeyden kaçınmıyor ve yoluna emin adımlarla devam ediyor. Sözü daha da uzatmadan onun başarı öyküsünü en yalın haliyle siz değerli okuyucularıma anlatıyor kendisini azminden ve başarısından dolayı tebrik ediyorum.

Daha nice mutlu başarılara…

dc793cf9-f0d5-41ae-aea5-c7ebd4f7d2ec.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum