Ümraniye'yi Yaşamaya Değer Kılan 5 Unsur

Ümraniye'yi Yaşamaya Değer Kılan 5 Unsur

İstanbul Ümraniye, çok sayıda kişinin yaşadığı bir bölge olmakla birlikte kentin en eski yerleşim yerlerinden biridir.

 

İstanbul Ümraniye, çok sayıda kişinin yaşadığı bir bölge olmakla birlikte kentin en eski yerleşim yerlerinden biridir. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Rumeli'den gelen göçmenlerin Ümraniye’ye yerleştiğini söyleyebiliriz. Bu nedenle, Rum mimarisine ait çok sayıda eski bina ve konak görebileceğiniz ender semtlerden biridir. Rum kültürünün halen yaşamaya devam ettiği bu bölgede zaman içerisinde kozmopolit bir yapı oluşmuş durumda…

Bu kozmopolit yapı özellikle 1960'lı yılların başında oluşmaya başlamış. Günümüzde ise kentin en popüler semtlerinden biri olma özelliği taşıyor. Ümraniye’yi yaşamaya değer unsurlar neler sorusunun yanıtı olabilecek bazı özelliklerden söz edelim.

  1. Alışveriş Alanlarının Fazla Olması

Öncelikle bu semtte yaşayanların ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabilecekleri pek çok alışveriş merkezinin olduğunu belirtmek gerekir. Alışveriş merkezi sayısı ile birlikte mahalle aralarında da manavdan tuhafiyeye kadar pek çok farklı esnaf hizmet vermeye devam ediyor. Dolayısıyla Ümraniye’de yaşayanların evden çıktıklarında çok fazla uzaklaşmalarına gerek kalmadan alışveriş ihtiyaçlarını karşılamaları mümkün olabiliyor. Herhangi bir ulaşım aracı kullanmalarına gerek bile kalmıyor diyebiliriz.

  1. Mahalle Kültürünün Hala Yaşıyor Olması

Bu özelliğin İstanbul'un pek çok farklı semti için maalesef geçerli olmadığını söyleyelim. Ümraniye’de ise hala mahalle kültürü yaşatılmaya devam ediyor. Komşuluk ilişkilerinin de hala yoğun bir şekilde devam ettiği ender semtlerden biridir.

Bu nedenle, söz konusu özellikleri önem verenlerin kentte hangi semte yerleşmesi gerektiği konusunda kararsız kalmalarına hiç gerek yok. Ümraniye, gönül rahatlığı ile yerleşmek için seçilebilecek bölgelerden biridir. Yardımlaşma ve mahalle kültürünün halen devam ediyor olması İstanbul'da zor bulacağınız bir özellik!

  1. Orman Ve Yürüyüş Alanlarının Fazla Olması

Bu arada yine İstanbullular için önemli olan bir özellikten daha söz edelim. O da orman ve yürüyüş alanlarının Ümraniye’de çok fazla olmasıdır. Kolaylıkla erişim sağlayabilecek bölgelerde halkın doğa ile baş başa zaman geçirebilecekleri alanlar bulunuyor. Düzenli olarak yürüyüş yapanlar ve kentin karmaşasından uzaklaşmak isteyenler soluğu bu bölgelerde alıyor.

İstanbul'da doğal bir alanda yürüyüş yapmak için ulaşım aracı kullanmanıza gerek kalmıyor diyebiliriz. Çocuklu ailelerin de zaman geçirmek için tercih ettikleri bu bölgeler semtin pek çok farklı mahallesine yakın bir yerde konumlanıyor. Kentin karmaşasından ve gürültüsünden uzaklaşmak istediğinizde rotanızı hemen bu doğal alanlara çevirebilirsiniz.

  1. Kültür Ve Sanat Hayatı Oldukça Canlı

Ümraniye'yi yaşamaya değer bir yer kalan özelliklerden biri de son derece canlı bir kültür ve sanat hayatının aktif bir şekilde devam ediyor olmasıdır. Bu bölgede sinema gösterimlerinden tiyatrolara, kültür etkinliklerinden sanatsal faaliyetlere kadar aradığınız her türlü aktiviteye kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Dolayısıyla kültür ve sanata düşkün olanlar için Ümraniye'nin cazip bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Boş zamanlarını kültür ve sanat aktiviteleri ile değerlendirmek isteyenler hiç tereddüt etmeden bu semtte yerleşebilir. Böylelikle bölge değiştirmek zorunda kalmadan evlerine yakın bir mesafede bulunan kültür ve sanat aktivitelerine dahil olabilir.

  1. Kiralık Ev Sayısının Fazla Olması

Sizlere aktarmak istediğimiz son özellik ise bu bölgede kiralık ev sayısının fazla olmasıdır.  Çok sayıda kiralık ev ilanına göz atabilir ve hem bütçenizi hem de ihtiyaçlarınıza uygun bir ev bulma sürecini kısaltabilirsiniz. Eğer Ümraniye kiralık daire ilanlarına göz atmak isterseniz hepsiemlak internet sitesine tıklamanızı tavsiye ederiz.

Bu bölgede ev sahipleri genellikle evlerini kiraya verdiklerine dair ilanları hepsiemlak internet sitesine ekliyor. Bu sayede ev kiralamak isteyenler çok daha fazla sayıda ilan ile karşılaşabiliyor. Geniş ailelerin kalabileceği 3+1 kiralık evler de seçenekler arasında yer alıyor. Aynı zamanda yalnız yaşayanlar da 1+1 kiralık ev ilanlarına bu site üzerinden kolayca ulaşabilir!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.