Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

OKUMUŞ ÇAĞIN CAHİLİYİM!

Okumuş çağın çok bilmişiyim, teknoloji devrin görmüşüyüm, çoklar içinde kaybolmuş nefsimin esiri, dünyaya hükümdar olma zannıyla özünü kaybetmiş, cehaletin cahiliyim…

Anne babaya diklenen, karşılarında sigara tüttüren, sözlerine, isteklerine gülüp geçen, “sizler eski kafasınız bu işlerden anlamazsınız” deme cüretkârında bulunan okumuş en az lise mezunuyum.

“Ben on sekiz yaşıma basmışım, artık yaptıklarım sizleri ilgilendirmez. Canımın istediği saatte çıkar, istediği saatte girer ve istediğim kişi veya kişilerle gezer, tozar sabahlarım ben (nefsimin esiri) özgür genç kızım”.

Televizyon karşısına uzanır; arkamda yaşlı annem mi ölmüş, babam mazisine dalıp gözyaşı mı dökmüş, misafir mi gelmiş? Umurumda değil. Yaslanır izlerim, istifimi bozmam ardımda üç - beş cansız ruha keyfimi bozmayacak üniversite okumuşum.

Misafirlikte, topluluklarda, karşılıklı insani sohbette ortamı takmam deve kuşu misali gömerim başımı telefonuma, takarım kulaklıkları, beni izleyenler halime bakıp durumuma ağlarken, ben dalıp içinde kaybolduğum kısa vadeli güldürmelerle gülerim…

Hayâ bilmez, ahlaktan anlamaz, edepten sıkılmaz, soyunup mankenlerle yarışacak ileri görüşlüyüm.

Çağdaşım! Çağları devirecek silahım: İlgi odağı olmak, dikkatleri üzerime çekmek için vücudumun en ince detayını gösterecek ince incelikte giyinen, cehalet çağında hal hal takanlara inat, tik tak sesli çivi topuklu zürafa boylu ayakkabıyla havalı yürüyüşlerle yürüyen çağdaşım.

"Resûlullah (s.a.v.), kadın gibi giyinen erkeğe, erkek gibi giyinen kadına lânet etti." Hadis-i şerif’i takmayacak derece özgür, nefsimi öne çıkaracak kadar nefsimin esiriyim.

Evde örtünürüm, Kur-an okurum, Namaz kılarım, Allahtan korkarım. Çarşı pazarda zevk-u sefama bakar, örtümü atar, dar kot pantolonumu giyer, yasaklanan şeffaflıkta giyinir. Allah’ın yasak ve emirlerini evde bırakacak derecede halk içinde kariyer, mevki, makam sahibiyim.

 Genç kızım; çıplak TV’lerden aldığım derslerle yeni nesli kendime benzetme, özendirme gayretine girer, kendimi yol olarak bu yola feda edecek kadar demokratım.

TV’lerin çıplak pisliklerini, kültürsüz yapımcılarını ve ahlaksız oyuncularının kötü niyetlerini harfi harfine üzerimde podyumdaymış gibi yansıtacak, özenecek mevkideyim.

İslam ve İslam değerlerine Müslümanlara Müslümanlarla saldıran, alaya alan, kanallarında rencide eden, uyanmasınlar, sarsılmasınlar, ayağa kalkmasınlar, yeniden dirilip özlerine, kültürlerine dönmesinler, baksınlar ama gerçekleri görmesinler misali nefsanî ve şeytani oyunlarına yöneticilik, başrollük ve oyunculuk teklifi alan paragözüm.    

 Kadın soyanları, soyarken de nefsi öne çıkaracak yataklık sözcükler, görseller, nefsi cezbeden müstehcen diller, göz, kulak(dedikodu), beden zinasının yollarını hoş gösteren, teşvik eden, teşvikleriyle uygulayanları da haber sayfalarında haber yapılan habersizim.

Canım aileme göstermediğim özel fotoğraflarımı sosyal medyada izlenme, beğenme, paylaşma rekortmeniyle zirve yapan, finale oynayan genç ve güzelim.

Velhâsıl-ı kelam! Ben çağdaş çağın insanlık okulunu okumuş, bilmiş, öğrenmiş lakin yaşamamış, amel etmemiş ve uygulamamış nefsimin cahiliyim. Ben bende kaybolmuşum.

Duamdır Allah’ım! Beni bana bırakma, nefsimin özgürlüğünde kaybettirme…

Selam ve dua ile…

ekran-alintisi-079.png

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.