Hakkari'de Toplu taşıma isyanı!

 

Ah dağların kenti ah.

Dağ  kentim. Dağ gibi sorunları olan kentim. Hangi birinden bahsedeyim.                                                      Dağ gibi sorunlarla boğuşan kentimin insanlarının çektiği çilelerin ardı arkası kesilmiyor.

Çarpık kentleşme büyüdükçe sorunları kat be kat artan Hakkari de, en büyük sorunlardan biri de toplu taşıma.

Toplu taşıma merkezde çok ciddi bir sorun teşkil ediyor. Bu küçücük şehirde bütün iç hatları iki elin parmağını geçemeyecek kadar az iken, insanlar sabahın 05:00’in den itibaren yollarda saatlerce bekleyerek perişan oluyor. Uzun aralıklarla gelen dolmuşlar ise tıka basa dolu, insanlar istif edilmiş vaziyette yolculuk ediyorlar. Bu durum sıklıkla yolcu ile dolmuş sürücüleri arasında gerginliğe sebep oluyor.

Yollarda dolmuş bekleyen öğrenciler derslerine geç kalıyor. Vatandaş işine zamanında gidemiyor. Bu soğuk havalarda; ki havalar daha da soğuyacak ve bundan sonra karla kaplı yollarda bekleyecekler; yollarda beklemenin insan sağlığına ne kadar zarar vereceği de ortada. Dışarıda beklerken soludukları zehirli dumanlı hava cabası!

Şehrin bütün taşımacılığının minibüslere mahkum edilmesi hiçbir şekilde kabul edilir bir durum değildir. Önceki belediye başkanlarına da zaman zaman dile getirdik. Şehir içi taşımacılığında belediyenin etkisiz kaldığı, hatta belediye otobüslerinin neredeyse çalıştırılmadığı vatandaşlar tarafından sürekli bizlere iletildi.   

Mahallelere servis yapan araçların yetersizliği yanında belediye otobüslerinin olmaması, az olması, olan hatlarda bile günde en fazla dört servis yapıyor olması yine vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Önceki yıllarda tamamen denetimsiz olan şehir içi toplu taşıma araçları nihayetinde bir araya toplatılmaya başlandı. Kış şartlarına uygunlukları denetleniyor.

Sevindirici olan bir şey daha, son günlerde trafik uygulamalarının da yapılıyor olmasıdır. Bu uygulamalar sonucunda toplu taşıma şartlarına haiz olmayan araçların eksiklerinin giderilmesi yönünde sevk edilmeleri.

Umudumuz o ki ivedilikle belediye otobüslerinin sayılarının arttırılması ve bütün mahallelere düzenli bir şekilde belediye taşıma hizmetlerinin yapılmasıdır.

İnsan hayatı ve sağlığı her şeyden daha önemlidir.

Hacı Tansu

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum