Can çekişen kulüplerde bir fire daha

Değerli okurlarım her yazımda malumunuz amatör kulüplerimizin sıkıntılarını dertlerini dile getiriyor, onların sadece futbola sevdalarının; aile hayatlarının iş hayatlarının bir parçası olduğu çoğu zaman bunlarında önüne geçtiği gerçeğini pek çok kez dile getirdim.

Bundan birkaç hafta ki köşemde tüm yazılarımda dile getirdiğim konu kulüplerin çektiği sıkıntılardı.  Hatta geçen hafta ki yazımda ise kulüplerin artık ayakta kalacak güçlerinin kalmadığı acilen destek verilmez ise ligi tamamlamayacaklarını ve bir çok kulübün de kapanma noktasına geleceğini ifade ettim. Maalesef öngörüm aynen çıktı ve çıkmaya devam edecek. 2019/2020 amatör futbol ligimize 13 takım katılım göstermiş ancak Zap Spor kulübü maddi imkansızlıklar nedeni ile lig başlamadan çekilmek zorunda kalmıştı. Bu maddi imkansızlık sadece tüm takımların yaşadığı bir sorundu ancak diğer kulüpler her şeyi göze alarak lige devam etmeye karar verdiler. 10 haftasını oynadığımız amatör futbol liginin yıllardır renklendirici takımı, çoğu zaman şampiyonluk yarışında ligin kaderini etkileyecek kadar çekişmeli ve güzel müsabakalar bizlere izleten Çukurca spor maddi imkansızlıklar nedeni ile oynaması gereken maça çıkamayarak ligden çekildikleri açıklamasını yaptılar. Böyle giderse ileriki haftalarda diğer kulüplerde tek tek ligden çekilmek zorunda kalacaklar.

Kulüp başkanı Necmettin AYDEMİR  her türlü sosyal aktiviteden yoksun olan Çukurca gençlerine bir umut ışığı olup kurduğu takımla onların dünyasını değiştirmiş ve topluma kazandırmak adına hepimizin takdir etmesi gereken bir iş yapmıştır.  Ayrıca dört tarafı dağlar ile çevrili bir çukur bölgede yaşayan sadece gençlere değil orada görev yapan kamu görevlileri ve öğretmenler de bu takımda futbol oynayarak hem yoksun oldukları aktivitelerden sıyrılma fırsatı yakalamışlardı hem de Çukurcalı gençlerle kaynaşarak onlara ayrıca rehberlik yapmaktalardı. Ama maalesef artık olamayacaklar. Çukurcalı gençler ve orada görev yapan kamu çalışanları artık mahrum oldukları o sosyal aktivitesiz can sıkıcı bunaltıcı yaşamlarına tekrar mahkum olacaklar.

Peki çok mu zor devlet yetkililerimizin iş adamlarımızın büyüklerimizin zaten dört tarafı dağlarla çevrili kapalı bir ceza evi görünümünde hiçbir sosyal etkinlik imkanına sahip olmayan  gençliğin tek tutundukları alan olan amatör kulüplerimize el uzatması sahip çıkması. Neden bu işi gönüllülük esası üzerine sahiplenmiş gövdesini taşın altına koymuş bu yönetici ve antrenör arkadaşlarımız sahiplenilmiyor. Bana göre birer toplumsal kahraman olan bu arkadaşlar ödüllendirilmesi gerekirken adeta cezalandırılmasının nedeni nedir. Gençlerimiz alkol, sigara madde bağımlısı, okey salonlarında çıkmayan birer kumarbaz ya da birer azılı suçlu mu olsun. Niye kulüplerin onların hayal dünyasında yaşattıkları iyi bir futbolcu, basketbolcu, tenisçi , voleybolcu, yüzücü vs. vs. olması yolunda sunmaya çalıştıkları imkanlardan mahrum bırakılsın.

Peki soruyorum devlet büyüklerimize milyonlarca para harcanarak yapılan bunca yatırım, büyük spor salonu, yüzme havuzu, futbol sahası tenis kortu niye yaptınız, kimin için yaptınız. İn cin mi oynayacak bu alanlarda. Ya da boş kalsınlar diye mi yapıldı bunlar. Bu yapılan yatırımları alanları dolduracak sporcuları buralara getirecek gençlere spor yaptıracak  amatör spor kulüpleri yöneticileri ve antrenörleri olduğunu bilmiyor musunuz.  Bu kulüpler resmi  makamlardan alınan izinlerle kurulan dernekler vasıtası ile açılmadı mı. Bu kulüpler devletin sosyal alandaki eli kulağı gözü nuru değil mi.

 İnsanı yaşat ki devlet yaşasın  şiarında ki devletimiz büyüklerinin kulüplerin feryat figanını duyacağına olan inancımızı hala korumaktayız. Elbet bu feryadı figanı duyacak büyüklerimiz olacak ve sahiplenecek devlet büyüklerimiz olacak duygu  düşüncesi ile saygılarımı sunuyorum..

1-20191210134930.jpg2-20191210134930.jpg3-20191210134930.jpg

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar