GÜNEŞİN İKİNCİ YÜZÜ SEVGİ


  Duygu aleminin en sıcak sözcüğüdür sevgi. Bireyin iç huzuru, hayatta kalmasının ve varlığını sürdürmesini sağlayan en tatlı duygudur sevgi.

  Sevgi, evrende var olan her şeyi kucaklayan duygu olduğunu görürüz. Kainatı, insanın, canlıların hayatta kalmasını sağlayan en temel duygudur sevgi. Allah kâinatı ve insanı aşk hamuru ile yoğurmuştur. Sevgi kişinin tabiata anladığı, hoşlandığı ve zevk aldığı şeye karşı duyduğu histir. Kişinin etrafındaki pozitif enerjisi arttıkça varlığının taşıdığı güzel özelliklerden dolayı sevgisi de  toplum içindeki saygınlığı da giderek artar. Sevgi güzellikle eş orantılıdır. Güzellik nispetin de sevgide artar. Tabi sevgi insandan insana da farklılık arz eder kişinin tabiatı farklı ise zevk aldığı şeylerin bazıları da değişken olabilir. Bazen bir kişinin sevip aşık olduğu birisi başkalarına çirkin ve sevimsiz gelebilir. Sevgi  yaş ve cinsiye de göre değişiklik arz eder. Örneğin süslenmeyi kadınlar erkeklerden daha çok severlerken, erkekler lider olmayı, makam ve mevki sahibi olmayı kadınlardan daha çok severler.

  İnsanın tebessümüne , güneşin ışığına kuşların ötüşüne , balıkların sudaki raksına , çiçeklerin rengine, tabiattaki  ahenge baktığımızda  gördüğümüz o en güzel tablodur sevgi..

  Sevgi paylaşmak mutlu olabilmenin en önemli koşuludur şüphesiz. Sevgi insanlar arasında görünmez bir bağ kurar, gönülden gönüle köprü olur. İnsanların birbirleriyle daha samimi olmasını kalpleri sıkı sıkıya birleştirir. İnsan bedeni hava solmadan nasıl hayatta kalamıyorsa sevgi olmadan da insan ruhu yaşayamaz. Sevgi ruhumuzun yaşam kaynağıdır.  Kalbimizi, düşüncelerimizi, hayallerimizi besler. Yaşam enerjimizi yükseltir geleceğe umutla bakmamızı sağlar.

  Sevgi sadece insanlar için değildir tabi. Çiçekleri, ağaçları, denizi, toprağı kısacası doğayı sevelim Bunun yanında hayvanları da sevelim sevdikçe daha çok değer verelim sevelim ki saygı duyalım her şeye hiçbir para hiçbir maddi eşya satın alamaz sevgiyi gerçek sevgi en pahalı duygudur. Hayat birbirimizi kırmaya üzmeye değmez.  Birbirimize hep destek olup sorunlarımızı ortak çözelim. aramızdaki olan anlaşmazlıklarımızı tatlı bir dille çözüme kavuşturalım. Çünkü sevgi, saygı hoşgörü dışında hiçbir duygu mutlu edemez bizi.

askla-ilgili-25-buyuleyici-gercek_13923800264.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.