YENİ DÜNYA DÜZENİ VE DİJİTALİZM

Dünyanın düzeni neredeyse tamamı değişti ve küreselleşmeyle beraber masada kartlar yeniden dağıtılıyor, oyun tekrar kuruluyor özellikle de süper güçler arasında. Artık eskisi gibi değil hiçbir şey ve yeni oyunda yeni kurallar yeni aktörler baş gösteriyor. Hiç şüphesiz bu yeni oyunda ve değişen yeni kurallarla birlikte dünyada siyaset, politika, askeri, ekonomi, ticaret, eğitim, sağlık, sosyal içtimai hayat ve teknoloji ile özellikle pazarlamanın yeni çağı çoktan başlamış oldu. Bunun da en büyük aktörü unsurlarından birisi de Dijitalizmdir. Yani kısacası değişen dünyanın ve yeni çağın adı Dijitalizmdir. Dijitalizm artık günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası ve dünyayı kıskaca almış pençesinde tutmuş bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Gelecek ve yeni dünya Dijitalizmle beraber mümkün, onsuz bir gelecek bir hayat düşünülemez bile.

Dijitalizmle beraber yeni dünya düzeninde etkileşim, pazarlama, reklamcılık, tanıtım gibi unsurlar şimdi daha hızlı ve faydalı bir yol haritası çizmek için dijitale adapte olmayı rezeksiyon göstermeyi zorunlu kılıyor artık. Eskiden hayatın her alanında belki hiç olmadığı kadar atılan tüm adımlar etkileşim odaklıydı. Dijital çağda ise bu etkileşimi en kolay, ölçülebilir ve hızlı, faydalı bir kanal üzerine kuruludur bahsettiğimiz tüm bu stratejiler açısından bakarsak. Aslında Dijitalizm bir nevi kendisine ait mecralarla hüküm sürmeye başlıyor artık. Sosyal ağlar, web siteleri, haber portalları, alışveriş siteleri ve en önemlisi Google gibi bilgiyi en hızlı biçimde yayan bu gibi yeni dijital dünya hayatın da tüm kurallarını artık bunlar belirliyor.

Pagan dönemlerinden başlayarak, orta çağ, sanayi devrimi ve soğuk savaş dönemlerinde en büyük problem bilgiyi üretmekti. Yeni dünya düzeniyle beraber Dijitalizm yani yeni çağ, bilgi üretmek şüphesiz çok önemli ama bunun yanında bir de bu bilgiyi daha kolay daha hızlı yaymak, ulaştırmak ve hayata katmak var. Dijital dünyada en önemli yetilerden biri de topluluk oluşturmak. Topluluk odaklı iletişim, etkileşim ve hedefe kısa hızlı kolay yoldan ulaşmaya yönelik bir çalışma bir strateji var.

Özetle dünya hızla bir değişim türbülansına girdi küreselleşti ve teknolojiyle beraber dijitalizm yaşamın bir parçası haline geldi. Hayatın her alanında teknoloji ve dijital yeni yaşam kaçınılmaz bir hal aldı. Dijital yaşam hayatın hemen her alanında kendini gösteriyor. Teknolojiyle birlikte hızlı bir geçiş süreci yaşayan dünya, farklı evlerin ve dünya tasavvurlarının temelleri atılıyor artık.

unnamed-098.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.