ABD’NİN ORTA DOĞUDAKİ YENİ STRATEJİSİ ( Göç Ve Mülteci Mühendisliği)

 

Emperyalistlerin ağa babası olarak bilinen Amerika Birleşik Devletleri, sömürgecilik faaliyetlerinde, kaos, savaş, yağma ve talanda yeni yol ve yöntemler kullanıyor artık. Özellikle de Orta Doğuda siyasi, askeri, din, ekonomik ve sosyal vb. alanlarda tamamen farklı stratejiler, mühendislikler üzerinde çalışıyor artık. Son olarak Afganistan’da yürürlüğe koydu bunu, yani bombanın pimini çekti. Aslında Kuzey Irakta, Suriye, Yemen, Tunus, Cezayir ve Mısır gibi Arap ülkelerindeki Arap baharı savaşlarıyla başlatmıştı bunu daha önce. Böl parçala yönet siyasetinden daha masrafsız ve oturduğu yerden izleyen komanda eden yön veren bir formül bir stratejidir bu. O da ülkeleri göç ve mülteci kozunu kullanarak yeni bir mühendislik çalışması yani bu savaşı başlatarak ülkeleri karışmak, ele geçirmek üzerinde hakimiyet kurmaktır ABD’nin emeli.

Şimdi ABD, El Kaide/Taliban’ı bahane ederek neden Afganistan’da ve orayı neden sömürdü biliyor musunuz? Çünkü..

Elektrikli araçlar LİTYUM Pille çalışır.

Bolivya’dan sonra dünyanın en büyük LİTYUM yatakları Afganistan’da

NADİR MİNERALLER açısından dünyanın en zengin ikinci ülkesidir.

Gelecek 10 yılda dünyada 1 milyar elektrikli aracın üretileceğini de unutmayın.

İşte bu sebepten dolayı ABD Afganistan’da. Tıpkı Orta Doğu’daki diğer devletlerde olduğu gibi, oralarda ne işi varsa o. Kokusunu alıyor kaynağın, demokrasiyi getirme bahanesiyle gidip yağma ediyor talan ediyor ülkeleri. Ardından da koca bir enkaz yığını bırakarak.

Şimdi Afganistan’da olanlar ve durum şu şekildeydi:

 -1996: Taliban Afganistan’ı ele geçirdi. El Kaide Afganistan'da güçlendi. 2001'de New York İkiz Kuleleri yerle bir etti. 2001'de ABD NATO 5.maddesiyle Afganistan'ı işgal etti.

 -2021: Ve Taliban iktidarda. Bu durumda hiç şüphesiz El Kaide/IŞİD daha çok güçlenecek. NATO 5.maddesi ne zaman devrede olacak?

Suriye/İdlib gibi Afganistan da terör üretti ve daha çok terör üretecek bundan sonra.

TIME Dergisinin kapağına bakın , Aralık 2001: “Taliban’ın Son Günleri”

20 yıl sonra, Ağustos 2021:

ABD Afganistan’ı Taliban’a terk ediyor…

Peki ABD öngöremedi mi bunu ? Projesi buydu zaten. Afganistan’ı terör üreten bir coğrafyaya dönüştürdü. İdlib gibi. Tüm dünyaya savaşçı ihraç edecek. Maliyeti de daha az. Yani göç ve Mülteci mühendisliğiyle içerisinde cihatçı, terörist ne ararsanız var olan terörizm ihraç ediyor dünyaya. Hem Türkiye ile sınır İdlibteki cihatçı gruplarla kardeş. Ve uzmanların görüşüne göre Afganistan sonra sıra İran ve Türkiye’de. O yüzden Türkiye sınırlarını iyi korumalı göç ve mülteci oyununa gelmeyip daha radikal politikalar hayata geçirmeli. Güvenliğini arttırıp ilişkileri kesmeli AB ve ABD’nin oyuna gelmemelidir.

Afganistan birliklerinin komutanı ABD'li General McChrystal 2009'da, ABD'nin amacını şöyle açıklar: “Afganistan hükümetinin bölgesel istikrarı desteklemesini sağlamak ve ülkenin uluslararası terörizm için kullanılmasını önlemekti.”

-Sonuç: Afganistan terör üreten bir coğrafya.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell: Zaten son 3 aydır İran, Irak veya Doğu Akdeniz üzerinden Avrupa'ya Afgan göçü var ve daha da olacaktır. İnsanlık krizini önlemek gerekiyor. Burada, Türkiye çok önemli bir rol oynayacaktır. Yani açık açık Türkiye’yi adres gösteriyor.

Yunanistan, Afgan göçmen akınına karşı Türkiye sınırına duvar örüyor.

-AB sınırı (Yunanistan) fiziki ve elektronik sistemlerle takviye edildi.

AB, çok fakir olduğundan tek göçmen bile almak istemiyor. Kilit nokta Türkiye Yunanistan ve Yunanistan kapıları şimdiden kapattı. AB, şimdi Afgan göçü ve mülteci projesinin yükünü Türkiye’nin üzerine yıkmaya çalıyor. Aynen Suriye meselesinde yani Suriyelilerin göçünde olduğu gibi.

-Afganistan’da Taliban değişir mi? Değişmez.

-Türkiye için tehdit artar mı? Her zaman artar.

-Suriye’de İdlib Afganistan’la yakından ilgili. Ve İdlib’i ABD Küçük Afganistan’a dönüştürdü. İdlib-Afganistan arasında terörist akışkanlığı olacak. Afganistan’dan İdlib’e veya tersi nasıl bakarsanız bakın. Tüm mesele Türkiye sınırı. Hedef Türkiye..

 

Sonuç olarak: İşte ABD işte Taliban, işte Afganistan. Her şey 20 senedir ayan beyan ortada.. Yağma-talan-ganimet-yolsuzluk, yoksulluk kültürü.. Neler neler yok ki..

Peki bu süreçte Türkiye ne yapmalıdır?

-Afganistan’ı hemen terk etmeli;

-Sınırlarını çok iyi korumalı; -Türkiye’de bulunan tüm göçmenler için Batı/Avrupa kapısını açık bulundurmalı.

Çok geç olmadan..

2a0a2748-0365-402a-b952-e1cd10e6d894.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.