YENİ YIL YENİ UMUTLAR

Merhaba saygıdeğer Hakkâri Objektif Haber okuyucuları sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

2020’yi iyisi ve kötüsü ile geride bırakıyoruz. Bazen sevinç bazen hüzün dolu anlar yaşattı bize. Yeniden başlamanın umudu ile yeni bir yıla hazırlanıyoruz. Özellikle tüm ülkeler için adeta bir kâbus olan ve Çin’in Wuhan kentinden bütün dünyaya yayılan Covid-19 virüsü şüphesiz en etkin sebeplerden biri oldu. Bizi sevdiklerimizden ayırdı. Kaybettiğimiz yakınlarımız elbet yılı tanımlayan unsurlar arasında yer aldı. Yoğun bakım önlerinde ne feryatlar yakıldı. Ama hepsini toprağa verirken aslında yüreğimizde onlara yeni bir yer açtık. Aynanın karşısına geçip geçmişle yüzleşmek gerekir. Ders çıkarmamız gereken noktaları gözden geçirmeliyiz.

İnanıyorum ki her birimizin geçirdiği 2020 yılında, yeni öğrendiğimiz paylaşmak istediğimiz ve istemediğimiz olmuştur elbet. Hayat acı-tatlı her haliyle yaşanıyor. İnsan yeni edinimlerin olması için çaba sarf ediyor, mümkün olabilmesi için bir gayret içerisinde bulunuyor. Geçen her yıl insan üzerinde bir etki yaratsa da gelecek kaygısı oluşmamalıdır. Olumlu ya da olumsuz yaşadıklarımız hep geride kaldı ancak etkisi belki de bir ömür boyu sürecektir. Kayıplarımızın, kazançlarımızın etkisi bizi belki bir ömür boyu etkileyecek. Ancak kalıcılığını korumak için durmadan yeni bir arayış içerisinde bulunmalı tekrarlanmış olan hatalardan ders alınmalıdır.

2021 yeni umutları da beraberinde getirsin istiyoruz. Hüznün yerine sevinç, hastalık yerine sağlık ve herkesin eşit olduğu adil bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Ancak farkında olmadan ya da bazen farkına vararak yaşamımızda yeniliklere bir yelken açmak istiyoruz. Ama bunu yaparken bazen geçmişe takılıp kalabiliyoruz. Geri adımda bulunduğumuzda kendimizle ilgili öz eleştiri de yapmak gerekir. Bu öz eleştiri zayıflıkmış gibi algılanmamalıdır. Önemli olan insanın öz eleştiri yapabilecek özgüveni ve geçmişle olan mücadelesinde galip gelebileceğine inanmasıdır diye düşünüyorum.

Bu satırları okuyan kimileriniz belki de 2020 yılları içerisinde biten beraberlikler, dostluklar, evlilikler ve iş ortaklıklarını geride bıraktınız. Yazımın girişinde belirttim ya acısıyla ve tatlısıyla bir yıl daha geride kaldı diye. Ama önemli olan geçmişini unutmadan geçmişten öğrendiklerimizle geleceğimizi şekillendirmektir. Ömrümüzden geçen bu 365 günü ve kaybettiğimiz sevdiklerimizin nedenini iyi değerlendiremesek ne gelecekteki kazançlarımızın ne de altın bir hazine olan sağlığımızın kıymetini bilemeyiz.

“Yıllar yarlardan yarlar yıllardan vefasız.”

(Yakup Kadri Karaosmanoğlu)

 Tüm islam aleminin 2021 yılının en başta sağlık kayıplarımızın az kazançlarımızın çok olduğu daha sonra kayıplarla bizi hüsrana uğratmayacak kazançlar olmasını diliyorum.

Hoşça kal 2020, Merhaba 2021

Her hoşça kal bir merhabadır aslında…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.