SMA

 

Daha doğarken başladı savaşım. Minicik bedenimde yaşadığım zorluklar, bende koşmak eylemek oyunlar oynamak istiyorum.

Anne, baba bana bakarken mutlu olmanızı üzülmemenizi görmek istiyorum acıyı iliklerime kadar hissetmek bu hayatla savaşımda galip gelmek yenilmemek yenmek amacım. Başarır mıyım bilmiyorum direncimi kırmak istemiyorum.

Umut olmak istiyorum Ayşe' ye, Mehmet'te Kazanacağım kazanacağız yeniden doğacağız hayata ,bu illet bitecek elbet ya yenerek ya da yenilerek ben yeneceğim benim için umut olan herkesin umudu olacağım,sönmeyecek güneş! Bedenim çok yorulacak belki de pes etme noktasına gelecek. Yaradan vermişse hastalığı şifasında verir. Güçlü olmak zorundayım ailem benim için çabalıyor, onlardan daha fazla çaba göstermeliyim mutlu olmak istiyoruz savaşmadan sakin bir hayat sürdürmek bu kadar zor olmamalı, acı bedenimi sarmış bir umut bekliyorum el ele verelim paylaştıkça çoğalır sevgimiz. Merhamet en güzel duygudur insanda bizi biz yapan. Sessiz kalma haykırışlara bir annenin sesiz çığlığa dokun mutlu et mucize yarat yarat ki başarına' da umut olsun. Hadi el uzatalım dursun artık bu ağlayış üzülmesin kimse kaybetmesin umutlarını. Sesimize ses olun. Ne olursan ol mutsuzluğu mutluluğa çevirende zihindir. Sen bitirme devam et yıkma kendini her gün iyi olacağını söyle zihnine biraz çaba da göster bedenine kaybetmek sana yakışmaz kendini buna ada sonunda sen kazanacaksın emil ol. Mutlu et mutlu olursun.

 Sma hastalığı nedir?

Vücutta bulunan birçok kası tutarak hareket etmeyi zorlaştıran SMA hastalığı, kişinin hayat kalitesini oldukça fazla etkiler. Bebeklerde çok sık rastlanan ölüm sebeplerinden biri olarak kabul edilen SMA, batı ülkelerinde daha sık görülmektedir. Ülkemizde ise yaklaşık 6 bin ile 10 bin doğumda bir bebekte görülür. SMA hareket hücreleri olarak bilinen motor nöronlardan kaynaklı, kas kaybı ile karakterize ilerleyen bir hastalıktır. Sizin için SMA hastalığı hakkında merak edilenleri bir araya getirdik.

5f3d15a655428113c4f02c84.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.