ÖZLENEN BÜROKRAT, ÖZLENEN VALİ

 

 

“İnsanın büyüklüğü yaptıklarından gelir, söylediklerinden değil.”

 

Malumunuz Hakkari atanmışlar ve seçilmişler konusunda pek talihli sayılmayan bir ildir.

Ancak zaman zaman  umut veren yöneticiler de geliyor. Bu da her seferinde halkta büyük heyecanlar ve yeni umutlar yaratıyor.

Vali Çelik’te Hakkari’ye ayak basar basmaz sevgiyle ve özlenen Vali profili ile memlekette heyecan yarattı.

Kapılarını halka ve STk’lara kapatan valilikten “ben her kes ile görüşeceğim” sözleri ile her kesimden temsilcileri makamında ağırlayan bir valiliğe dönüştürdü.

“Devlet Halk ile, Halk Devlet ile güçlüdür.”

İçi boş sloganlarla ve lafla değil, gelir gelmez devlet ve halk gücünün birlikte doğuracağı enerjiyi birleştirerek gerçek anlamda ülkeye ve ilimize hizmet etmeye başladı.

Kentin sorunlarını çözme, halkın öneri ve beklentilerini dinleme ve yerinde görme çabası içerisinde olan Valimiz, hafta sonları bile STK ve halkın temsilcileri ile görüşmelerini sürdürüyor.

Hele son on gün içerisinde ilimizin bir grup temsilcileri ile Ankara’ya yaptıkları çıkarma ise takdire şayandır.

Valimiz öncülüğünde siyasi parti ve belediye başkanları ile birlikte Hakkari’nin sorunlarını dile getirerek ve çözüm bulma noktasında Ankara’da çeşitli temaslarda bulunarak büyük gayretler sarf ettiler.

Ankara’da Cumhurbaşkanı yardımcılığından çeşitli bakanlıklara, ilimize katkı sunacak ne kadar bürokratik makam mevki varsa hepsinin kapısını çaldılar ve müjdelerle geri döndüler.

İlk icraatları Hakkari den Van’a bir servis yolu açılması çalışmaları oldu.  Her ne kadar Hakkari’nin beklediği ve Hakkari için elzem olan Berçelan yaylasından Van’a bağlanacak yol olmasa da, yol medeniyettir ve önemlidir;

Ancak ilimizin turizmine ve gelişimine katkı sunacak en önemli yol Berçelan yoludur.

Umut ediyoruz ki her iki bölgeden bağlantımızı dışarıya açacak yolların bir an önce açılması ve şehirler arası yüksek standartlara sahip birer ulaşım yolumuzun olmasıdır.

Bütün bunları ve daha fazlasını dışarıdan bir gözlemci, ülkenin ve memleketin gidişatını kendine dert edinen bir gazeteci olarak görüyorum.

İlimiz turizm özellikleri ve potansiyeli yüksek olan bir ildir. Aynı zamanda spor ve sanat alanında gençler gerçekten üstün yeteneğe sahipler.  Özellikle bu iki noktada ketimiz ve insanımız alt yapı ve teknik olarak desteklenirse Hakkari kısa sürede beklenen ve özlenen yere gelecektir.

Uzun yıllardır ilimizde Türkiye şampiyonalarına ve Uluslararası müsabakalar sporcu yetiştirmiş, ilimiz ve ülkemizin temsiliyetlerini sağlamış bir antrenör  ve spor adamı olarak ta spor alanında Sayın Valimizden büyük bir beklenti içerisindeyiz.

Mevlana der ki “Sevgi şifadır. Sevgi güçtür. Sevgi değişimin sihridir.” Valimiz de yüreğindeki sevgiden aldığı güç ile Hakkari’nin değişimi için özlenen bir Validir.

“Her sey bir günde değişebilir ve o da belki bu gündür.

 

                                                                                                                     60e74e706873e8af4931e70a905ec10a.jpg

6.jpg

vali-ali-celikten-7-hayvani-telef-olan-vatandasa-ziyaret-aaa88b4.jpg20230908aw025744-0.jpg5.jpg

                                                                                                         

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum