O Çiçeği burnunda bir saç ekim uzmanı

 

  Her insan için görünüşünün olmazsa olmazı tabi ki saçlar. Saçın gürlüğü, genetik ve beslenme gibi faktörlere bağlı olsa da saç dökülmeleri oldukça sık görülebiliyor. Bunun altında yatan çeşitli sebepler bulunmaktadır. Saç ekiminde uygulanan yöntemler ve alınan önlemler tedavinin sonuçlarını etkileyebiliyor.

  Gelişen tıp, günümüz teknolojisi ile insan sağlığına ve güzelliğine her gün yeni bir imaj kazandırıyor. Genellikle erkek hasta grubuna hitap eden ancak kadınlar tarafından da az da olsa tercih edilen saç ekimi için alanında kendini ispat etmiş saç ekim uzmanlarından yardım alınmalıdır. Günümüzde pek çok şey güncellenirken estetikteki uygulamalar da bunlardan nasibini alıyor. Bu teknolojiden nasiplenen nice eşsiz çiçeklerin doğuşuna da zaman tanıklık etmiştir. İşte bunlardan biri Hakkarili Genç saç ekim uzmanı BAHAR MÜEZZİNOĞLU. Uzun zamandan beridir saç ekiminde  gösterdiği başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Türkiye dışında Fas Tunus Irak gibi ülkelerde saç ekim ekimlerini yaptıktan sonra doğup büyüdüğü memleketin insanlarına hizmet etmek için uzman bir doktorun yanında müşterilerini ağırlıyor. Kısa bir süre içerisinde kendi yerini açıp kaybedilmiş doğal saçların tekrardan kazanılması özlemini çeken müşterilerine hizmet etmek istiyor.

 Kendisi ile yaptığımız Röportajda şu ifadeleri kullanmıştır; saç ektirme operasyonu sanıldığı kadar zor bir operasyon değildir. Kelliğe dirençli olan bölgelerden alınan köklerin, saç kalmayan yerlere taşınması ile gerçekleştirilen bir operasyondur. Ancak genel olarak ense kökünden saç almak tercih edilir. Bunun sebebi ise, ense köklerinde bulunan saçlar DHT hormonuna karşı duyarsız olduklarında dolayı dökülmezler. Saç ekimimde ilk aşamalar şunlardır:

*Saç analizi ve ön muayene

*greft sayısının belirlenmesi

*saç ekimi öncesi yapılacak testlerin tamamlanması

*özel cetvel yardımıyla saç ekimi bölgelerinin çizilmesi

*ağrısız anestezi yardımıyla kafa bölgesinin uyuşturulması

*saç köklerinin toplanması

*organ nakil solüsyonunda greftlerin bekletilmesi

*toplanan köklerin saçsız bölgeye transferi

*operasyon sonrası altın krem uygulaması

*Operasyonu sonrası ozon buharı uygulaması

İlk yıkama kısacası saç ekimi donör bölgeden alınan saç köklerinin saç olmayan bölgelere saç köklerinin doğal çıkış yönüne göre nakledilmesidir.

  Saç ekimi yaptıracaklara tavsiyem kiminle muhatap olduklarını çok iyi araştırmaları gerektiğini hatırlatmak isterim. İlimizde Bahar gibi nice genç saç ekim uzmanlarının yetişmesini ve başarılı işlere imza atmalarını diliyorum.

 

BAHAR MÜEZZİNOĞLU KİMDİR?

 

1994 Hakkari’de doğdu. İstanbul Arel Üniversitesi fizyoterapi mezunudur. 6 yıl İstanbul'da çeşitli hastanelerde saç ekim alanında çalıştı. Ülkemizin ve Dünyanın bir çok yerinde saç ekimi yaptı.

İletişim:0543 391 3772

1d62a0a2-2d0f-4f77-9812-999753d8ffd1.jpg135ab83d-cadb-4839-b3d3-810c0c4ea2e2.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum