Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

KORONATEVEKKÜL

 

Helal ticaret, haram kazançtır fırsatçılık. Müşteri sırtında oyun oynamaktır stokçuluk, karaborsacılık…

“İnsanlara satmak üzere mal getiren rızıklandırılır, malını stoklayıp karaborsaya düşüren lanetlenir.” Hadis-i Şerif’i unutarak marketlere alışveriş merkezlerine dadandık. Köşe başlarında, dev yapılar arasında sıkışmış fakir- fukaranın duasına koşmadık. Rabbena hep bana diyerek hep ileriye atıldık.

Malumumuz; salgın hastalığı beri hep başkası kusurlu, biz kusursuzuz. Bilmem, yarasa, bilmem devletlerin birer oyunu, bilmem gündem değiştirme…

Efendim Avrupalı Profesör, bilim adamı, bilmem şu manken, bu ünsüz; temizliğe önem veriniz, bulunduğunuz ortamı sık sık havalandırınız, ağza gargara, buruna su çekiniz diyor… Daha neler neler!

 Yeni mi uyandınız beyler? Temizlik imandandır. Günde beş vakit abdest söylemi 1400 küsur yıl önceden söylenmiş.

Dünya salgın virüsünden tırstığımız kadar; ahiretin azap virüslerinden çıplak kılık kıyafetimizle, isyan lisanımızla, gıybetimizle, faizimizle… Hiç panik yaptık mı?

Biz Irak’ta, Afganistan’da, Filistin’de, Suriye’de, Arakan’da dünyanın herhangi bir yerinde zalimlerin sebep olduğu virüsleri görmezden gelmedik mi?

Biz; “Ölünce Allah’a her şeyi anlatacağım” diyen çocuğun ses çığlığına, mazlumun, biçarenin yurdundan göçüne seyirci kalmadık mı?

Biz; günde beş defa huzuruna davet eden sese kulak tıkamadık mı?...

Bu bir imtihandır, sınavdır. Dolayısıyla biz namaz kılanlardan kılmayanlara, temizliğe önem verenlerden vermeyenlere, zengin olanlardan olamayanlara bulaşıyormuş deme lüksüne sahip değiliz. Orman yangını misali kuru yaş, zengin fakir, ünlü ünsüz… Hepimiz mesulüz, dahiliz, içindeyiz.

İman ehli için asla ve asla en ufak bir korku, panik, telaş, tereddüt yoktur, olmaz, olmamalıdır. Dua müminin silahı, iman da gücüdür.

Her kışın ardında bir bahar, her şükrün, sabrın sonunda bir mükafat vardır.

Gerek dinimizin güzel emirleri gerek devletimizin kararlı tedbirleri gerekse de halkımızın sağduyulu yaklaşımları neticesin de Allah’a olan tevekkül inancımız tamdır.

Rabbim! Bu ve benzeri afetleri tez zaman diliminde ülkemizde ve tüm insanlık aleminden uzaklaştırmayı ve uyanmamıza, yeniden dirilmemize vesile kılsın İnşallah …  

ALLAH’IM! AİLESİNİ, SEVDİKLERİNİ ARDINDA BIRAKIP GECE GÜNDÜZ HALKININ HİZMETİNDE RİSK ALAN TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN YAR VE YARDIMCILARI OL…

 

Selam ve dua ile…

ekran-alintisi-096.png

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.