Kevser Yeşiltaş

Kevser Yeşiltaş

Karşılık Kavramı

Dar Geçit Alanı Dünya, Geçit Kapısı ve Derinlere Yolculuk yazılarının devamı olan bir yazıdır.

Geçen yazımızda, evrenin temel değişmezlerinden biri olan zaman hakkında ipuçları vermiştim. Bir diğer temel değişmezlerinden biri de Karşılık’tır.

Nedir bu Karşılık kavramı?

İlhamlarını, sezgilerini, düşüncelerini, yaratımlarını, sanatını, fikirlerini ve kendini bir adım öteye taşıyabilenler ancak dünyayı kuşatan darlık enerjisinden kurtulabilenler olacaktır.

 

Önem verdiğimiz kadar önemseniriz.

Saygı duyduğumuz kadar saygı görürüz.

Andığımız kadar anılırız.

Bir adım öteye taşıyabildiğimiz her şey, bizi bir adım öteye taşır.

 

İşte bu evrenin temel değişmezlerinden bir yasadır. Karşılık kavramı. Yani karşılık verdiğin ölçüde misli ile karşılık görmek… Karşılıklı bir rezonansın (iletişimin ve titreşimin) sağlanmasıdır. Hem bilimsel hem tasavvufi düşünce yani derin ve çok yönlü düşüncede önemli bir kavramdır. Kısaca her hareketimizin, her düşüncemizin, her ilhamımızın yanıt bulması. Ekmek, su, para, şehvet, iktidar, barınma ihtiyaçlarından çok daha değerli ve paha biçilmez bir kavramdır aslında yanıt. Çünkü insan, insan olmanın manasını ancak bulduğu yanıtlarla kavrayabilir. Bu yüzden hepimizin asli görevlerinden biri de Karşılık Kavramı iyi değerlendirebilmek olmalı. Bunun için çok çalışmalı, düşünceler üretmeli ve her yarattığımızı bir adım ve adımlar ötesine taşıyabilmeliyiz. Elimizden ne geliyorsa. İmkanlarımızın sınırlarını zorlayarak da olsa bunu başarabilmeliyiz.

Şu sözü etmeden geçemeyeceğim: Hak sana bir ma’arifet vermişse, bunu sende görmek ve bilmek ister.

İşte o maarifetlerimizi, yeteneklerimizi, ilhamlarımızı, düşüncelerimizi kısaca tüm manevi servetimizi değerlendirmeli ve layık olduğu yerlere taşıyabilmeliyiz. Sanatımızla, sözümüzle, yaşamımızda tatbik ederek, hareketlerimizle, bakışlarımızla, yazılarımızla, yorumlarımızla dokunuşlarımızla, mimiklerimizle bunu yaşam felsefesi haline getirerek. Önce fiziki dünyamızın zenginleşmesi, kendi manevi dünyamızın zenginleşmesi demektir. Ve bir geçit kapısı açılabilmesi için bunun önemi büyük. Ne kadar çok sayıda insan bunu başarabilirse dünyanın fiziki ve görünmeyen enerji alanı da temizlenecek arınabilecek. Gerçek mavi gezegen ve üzerinde yaşayan huzurlu canlılar kavramı tam lâyıkı ile oluşabilecek.

İşte bunu yapabilenler, dünyanın hapseden darlık enerjisinden çıkabilecek kudrete de erişebilecek olanlardır.

Devam Edecek...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.