İşadamı Ediş’e anlamlı plaket!

İşadamı Ediş’e anlamlı plaket!

HATSO’nun geleneksel hale getirdiği çok anlamlı bir ilkesi var. Öğrencilere burs, yardıma muhtaç ailelere gıda yardımı ve başarılı işadamlarına plaket çalışması…

HAKAN TAŞ YAZDI

Kendi alanında başarı elde eden işadamlarını tespit ederek plaketle ödüllendiriyorlar. Önceki gün yine bir plaket töreni vardı ve plakete layık görülen isim Niyazi Ediş idi.

Her mesleğin zorlukları vardır. Her iş emek ister, tecrübe ister. Lakin ENERJİ sektörü başlı başına risk ve dikkat isteyen, herkesin kolay kolay başaramadığı bir sektördür. İnşaat Mühendisi ve İşadamı Niyazi Ediş, 18 yıldır bu sektördeki başarısı ve ekibiyle marka haline gelmiş ciddi bir şirket yöneticisidir.

Plaket töreni öncesi HATSO’da sohbet ediyoruz. Ediş, güzel konuşma diliyle sohbet ediyor ve ben kendisini canı gönülden dinleyerek beynime not alıyorum;  “İyilik bulaşıcı olmalıdır. Hayatımızda hep iyilikler, kalıcı hizmetler yapmalıyız. Elektrik temel ihtiyaçtır. Kısa bir kesinti bile olduğunda hayat durur. Bölgemizin coğrafi durumu, tabiat şartları çalışma alanımızı daraltıyor. Sulu kar, heyelan, afetler  kesintiye sebep oluyor. Kesintinin olduğu yere ölüm bile olsa ulaşmak ve arızaya müdahale etmek zorundayız. Böyle bir durumda gecikme olduğunda bize yükleniyorlar. Böyle durumlarda sabır ve anlayış rica ediyoruz. Emeğe saygı ilkemizle 300 kişiye iş imkanı sağladık. Ekibimiz işe giderken kefeni cebinde taşıyor. Çağa uygun yeni hatlarımızı devreye sokarak enerji konusundaki sıkıntılarımızı yeni yılda gidereceğiz. “ dedi.

Son zamanlarda ilimizde yaşanan bazı aşiretsel tatsızlıkları da konuştuk. Bu konuda ki görüşleri de hepimizin içini okuyan türdendi. Ediş, şu sözleri sarf etti; “Zaman değişim zamanıdır. Aşairetçiliğin dayattığı çirkinlikler hepimizi üzüyor. Bizler et ve tırnak gibiyiz. Hakkari ili ve halkı bir bütündür.”…

Ediş’e plaket veren HATSO Başkanı Servet Taş da, başarılı işadamlarımızı onure etmeye, plaketle ödüllendirmeye devam edeceklerini, güçlü bir heyet kurarak yeni yılda Ankara’ya Hakkari’nin sorunlarını görüşmek üzere çıkartma yapacaklarını belirterek Niyazi Ediş’e teşekkür etti.

İşadamlarımızı teşvik eden ve hak edenleri ödüllendiren HATSO’yu ve 2022 yılını başarı plaketiyle kapatan İşadamı Niyazi Ediş’i kutluyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.