Kevser Yeşiltaş

Kevser Yeşiltaş

İhtiyacın Olan Sende Var

 

Mükemmellik, "bilinmez" oluşta değil midir? Lakin bilinmek isteyen, kendini olduğu gibi ortaya koyan bir varoluş içerisindeyiz.

Hiçbir şey kaybolmuyor aslında. Sadece zamanını bekliyor. Fakat bu "zaman" aslında bir bilinmezdir. Çünkü ömürlerimiz kısa lakin yaşamlarımız uzundur.

Yazmak işine basit bakılmamalı. Her cümlemiz, her yorumumuz, bizim bilinçaltından gelen sinyallerdir. Yazdıklarımızı tekrar dönüp okursak, bilinçaltımız ile ilgili bilgiler de edinmiş oluruz. Bu yüzden daima şöyle düşünelim "bilinçaltı bataklığa dönmüş kişilerle yolunuz kesişmesin.” Az olsun öz olsun. Bize enerjisi yüksek, bilinci ve bilinçaltı çiçek bahçesi olmuş, gül kokulu yorumlar ve cümleler gerek. Her yorum insanın kendi ruh dünyasını ve kendisini tarif eder. Aslında yorumlar kendimize yazdığımız birer mektup. Kendi yorumlarımız iç dünyamızı tarif ediyor.

İnsanın, hiçbir değer karşısında kendini kaybetmemesi gerekir. Çünkü dünyanın aklı hür vicdanı hür insanlara ihtiyacı var. Dolayısıyla da doğruyu yanlıştan ayırd edebilen bir insan anlayışı ortaya çıkabilsin.

Herhangi bir düşünce, fikir, kişi ya da eşyanın ateşli savunucusu olmak, bocalamayı da beraberinde getiriyor. Hararetli bir savunucu beyin "sorgulayamaz" ve daima tökezler.

Akıl bize verilmiş en büyük cevher. Neden kullanamıyoruz? Çünkü kullanma kılavuzu içsel alemimizde saklı. Akıl ve Vicdan işbirliği ancak tasarımı mükemmel bir bedeni, insan boyutuna ulaştırabilir.

Nasıl mı?

İnsan kademeler bütünüdür. Öğrenirken seviye farklıdır, acemilikte farklı, olgunlukta bambaşkadır. Toplumda iyilerin aptal olması gibi sanal bir kalıp düşünce var edilmiştir. İyi seçimler yapabilen ve bunları uygulayabilenler iyi insanlardır. Onlar vicdanlarını eskitmek istemezler, hesaplara düşüp bocalamaktan kaçınırlar. İşlerini baştan bitirirler, geleceğe taşımazlar. Çünkü yük edinmek istemezler. Eşya ve insanlarla aralarına mesafeleri iyi koyarlar. İyi seçimler ve uygulama alanına konmuş iyi kararlar işi kolaylaştırır. Sonuçta dünyalara sahip olsa insan, yine gün gelir elinden kayıp gider. Bunun bilgisi ile hareket etmek yükü hafifletecektir.

ekran-alintisi-031.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum