Güle Güle Yiğit Adam

 Söze nereden başlayacağımı bilemiyorum. Dün akşam Ankara’dan gelen vefat haberi ile yıkıldı adeta bu şehir. Bir zamanların cesaret timsali Bedri abiyi de kaybettik. O gülüşüyle hafızalardan asla silinmeyecek bir etki bıraktı. Buna kader mi yoksa başka bir şey mi denilir bilemiyorum ama şu bir gerçek birçok kişiye belki de nasip olmayacak bir törenle dönüş bileti satılmayan bir yolculuğa uğurlandı. Bu şehir yasların en büyüğünü yaşadı bugün. Kurucusu olduğu Bedensel Engelliler Derneğindeki arkadaşları bugün yalnız bırakmadılar ağabeylerini. Son yolculuğuna uğurlarken her birinin gözlerinden akan yaşlar adeta bir sel gibi akıp gidiyordu. Halk içindeki saygınlığı, sevgisi ve hoşgörüsü ile her zaman milletin takdirini kazanmıştı. Güler yüzündeki tebessümünü hiçbir kelime ile anlatamayacak kadar zorlanıyorum şuan. Daha çok erkendi be Bedri abi. Unutulması mümkün olmayan bir acıyı daha yüreklerimize kazıdın. Gülüşünle matemin resmini çizdin adeta hafızalarda. Bu dünyada seni hep o güler yüzünle hatırlayacağız. Dilerim yaradan öbür dünyada da yüzünden gülümsemeyi eksik etmesin. Dayanışman ve misafirperverliğinle bu şehirde haklı gururunu yaşayan nadir insanlardan biriydin sen. Yüreğindeki sevgiyle halktan biri olduğunu kanıtlamıştın her zaman.

Ve madem ki bir gün ölüm mukadder,

Ben sularda batan bir ışık gibi,

Sularda sönmek istiyorum!

Denize dönmek istiyorum.

(Nazım Hikmet)

 Bütün gün fotoğraflarına bakarken o güzel yüzün bir an olsun gözlerimin önünden gitmedi. Doğru ölüm herkes için vardır fakat; ne yapayım işte inanasım gelmiyor. Bugün bizi bırakıp gittin. Bu şehirde adeta bugün ağlamayan insan kalmadı. Sevenlerini bırakıp gittin ama her zaman gönüllerde hatırlanacaksın. Bugün belki de hayatımın en acı verici, en çaresiz ve en yürek burkan günü olarak kalacak. Hala düşündükçe kendimi ağlamaktan alamıyorum. Dilim, elim, kalemim varmıyor seni anlatmaya. O soğuk hareketsiz bedeninin ölmüş olduğunu görmek tarif edilemez bu acıyı hangi kelimelere sığdırabilirim ki. Hangi yürek dayanabilir ki bu yolculuğa. Biz seni toprağa değil kalbimizin en derin yerlerine kazıdık ve sonsuza dek seni insanlara bir ikram olarak verdiğin gülüşünle hatırlayacağız. Bundan sonra bize öğrettiklerinle hayata devam edeceğiz. Sen bize yol gösteren en iyi insandın. Seni asla unutmayacağız…

Rabbim mekanını cennet, peygamber efendimize cennette komşu eylesin inşallah.

Uğurlar olsun yiğit adam Bedri Çallı!

unnamed-101.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.