Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

Gazeteci Halkın dilidir!

 

Gazeteci; halk ile devlet yöneticileri arasında köprüdür. Gazeteci; halkın dili, kulağı, sesi, dert ortağıdır. Gazeteci; yetkililere halkın lisanıyla seslenendir, haykırandır. Gazeteci; sorunlara çözüm aramakla beraber çözüm yollarını da sıralayandır. …

Gazeteci tarafsız olmaz, tarafsızlık yalandır. Her bir beşerin gönlünde konu ne olursa olsun mutlaka bir tarafa meyil vardır. Dolayısıyla gazetecinin gönlü haktan olmalıdır ki hak yüceltsin. Yeri gelir yöneticileri savunur yönetilenin eksikleri, hataları hatırlatılır. Yeri gelir halkı başa taç eyler yöneticilerin kusur fermanları yüzlerine okunur.

Gazeteci; şahsi menfaatini, halkın menfaatinden üstün görmemeli.

Gazeteci; halkın birliği, kardeşliği, ülkesinin selameti, devamlılığı daha bir kalkınmanın zıplayışı için sorunları, sorumluları eleştirir.

Eleştiri; insanı olgunlaştırır, pekiştirir, maraton yarışında azim göstermeye ve zirveye daha sağlam çıkmaya yol açar.

Eleştiri; insanın silkelenmesi, eksiklerinin farkına varmasıdır.

Eleştiri; almayan, kabullenmeyenin koynun(koltuğun)da akrep var söylemine kulak tıkamaktır.

Eleştiri; olumsuzlukları olumluya çevirme fırsatı, şerrin hayra dönüşme imkanıdır.

Eleştiri; makamın heybetine kapılıp halkına hizmetkar olduğunu unutan, bürokrasiye, yöneticiye, yetkiliye halkın hakkının geçtiğini haykırmak, makamında yanmasına gönlü razı olmamaktır.

Eleştiriye açık olmayan yönetemez.

Eleştiriye eğilmeyen hizmet edemez.

Eleştiriyi kaldırmayan vebalden belini doğrultamaz.

Eleştiriyi nimet bilmeyen kul hakkının ateşinden kurtulamaz.

Samimiyetten dolayı hata, kusur, eksiklerini bildiğimiz, gördüğümüz halde susmak, uyandırmamak, uyarmamak gazetecilik değil, günahına ortak olmaktır.

Gazeteci; çağın Ebuzer El Gıfari’si olmaktır. Mal biriktiren, haksız kararlar veren, halkına hizmet etmeyen, halkına hizmetkar olmayan vb. yöneticilerin önünde set olmaktır…

Gazeteci; bürokrasiden bir aferin almak adına halkın taleplerini görmüyorsa, gündeme getirmiyorsa…

Her hakkı haykırışında savcılıkla tehdit edilme adına bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın fikriyle köşesine çekilip halkına tercüman olamıyorsa…

 

Selam ve dua ile…

sansur.jpg

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.