Farklılıklarımızla bir olalım

Biz insanlar birbirimizden çok farklı özelliklere sahibiz.

Kimimizin ağladığı şeye kimimiz gülüyoruz.

Kimimizin üzüldüğü şeye kimimiz herhangi bir tepkide bulunmuyoruz. ...

Kimimizin baktığı gökyüzünde sadece mavilik varken, kimimizin baktığı aynı gökyüzünde huzur var, mutluluk var, sonsuzluk var, kimimizin baktığı aynı gökyüzünde tevekkül var.

Ağacın dibine oturup karşımızdaki yeşilliğe bakınca kimimiz yeşillik görürken, kimimiz temiz havayı sağlayan otları, kimimiz ilerde rengarenk çiçeklere hazırlık yapan tohumları, o çiçeklerin bala dönüşünü görüyoruz.

Taşın üzerine oturup önümüzdeki dereye bakınca kimimiz, akıp giden suyu görürken, kimimiz o derenin altındaki nice canlıya şahit oluyor. Kimimiz geçmişini görüyor akıp giden o suda.

Balkondan dışarı baktığımızda parkta oynayan çocukta kimimiz 7 – 8 yaşını görürken, kimimiz neşeyi görür, saflığı görür, temizliği görür. Kimimiz ise 20 – 25 yıl sonraki öğretmeni, doktoru, avukatı rehberi, devlet adamını görür ve kimimiz o çocukta aileyi görür. ...

Biz insanlar tüm bu farklılıklarımızı fırsat bilip olumluya çevirirsek bir oluruz, diri oluruz.

Tıpkı;

81 ilin bir araya gelerek, tek bir metrekaresine zarar geleceğini bilsek canımızı vereceğimiz 784.562 kilometre karelik tek parça olan vatanımız gibi.

Tıpkı;

Beş farklı işleve sahip beş parmağınızın bir araya gelerek bir el oluşturması gibi. Tıpkı; Hava alınmasını sağlayan pencere, damın durması için yapılan kolon, dış tehlikelerden korunmamız için yapılan duvarların bir araya gelerek başımızı huzurla sokabileceğimiz bir evin olması gibi.

Tıpkı;

Evin geçimini sağlayabilmek için sabah erken saatlerde evden çıkıp akşam eve gelen babanın, akşam sıcak bir taş çorbayı pişiren ve evin tüm işlerini sevgi ile yürüten annenin, evin neşesi olan çocukların bir araya gelerek aileyi oluşturması gibi. ...

Bilgisiyle, zekasıyla, ahlakıyla, boyuyla, statüsüyle, şehriyle, rengiyle, düşüncesiyle, kalbiyle, bakışıyla, hayat tarzıyla, okuduklarıyla yaptıklarıyla, konuşmasıyla, diliyle, yorumuyla, cinsiyetiyle, inancıyla, umuduyla örnek aldığı kişilerle, aldığı eğitimiyle, aile yapısıyla, sevgisiyle, sayısıyla, sevdiği ile, Allah’a olan aşkıyla, teslimiyetle hepimiz farklıyız, biriciğiz ve tekiz. Ama tüm bunların bir araya gelmesiyle güzeli, merhameti, mutluluğu, huzuru, birliği, beraberliği, dayanışmayı ve en önemlisi “ İNSANLIĞI “ inşa edebiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.