Esnafına sahip çık Hakkari

 

  Saygıdeğer okuyucularım bildiğiniz üzere tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgını ülkemizde de ciddi problemlere sebep olmuştur. Özellikle ekonomi alanında büyük bir deprem yaratmıştır. Bu dönemde en çok etkilenen işletmelerin başında küçük ve orta ölçekli yerel esnaflar olduğu aşikardır. Günlerce sadece kepenk açma ve kapatma ile karşı karşıya kaldılar. Bugünlerde yerel esnaflarımızdan alışverişlerimizi yaparak bir nebze de olsa yaşadıkları bu zor günlerde sıkıntılarının yükünü hafifleterek önüne geçelim.

  Sevgili Hakkarili hemşehrilerim; zor zamanlarda bizlerin yanında olan "yoksa sonra verirsin" diyen, "gel bir bardak çay içelim, muhabbet edelim" diyerek sıcaklığını esirgemeyen cenazemizde, düğünümüzde yanımızda olan adeta bir bekçi gibi mahalleyi ve sokağı gözetleyen çocuklarımızı kollayan esnafımıza sahip çıkma zamanıdır. Hakkari halkı bugüne kadar hem devletine hem de şehrine her daim desteğini vermiştir. Yerelde esnafımıza ne kadar çok destek verip, alışveriş yaparsak paranın ilimizde kalmasını, yerelde ekonomiye destek verilmesini sağlamış oluruz. Şehrin ekonomisine katkı sağlamak istiyorsak yerel esnafımıza sahip çıkıp güçlendirmemiz ve yerel ekonominin canlı tutulmasını sağlamamız lazım.

  Çok fazla açılan zincir mağazalar sebebiyle yerel esnafımız maliyeti düşük ürünlerle rekabet edemeyecek durumdadırlar. Dolayısıyla yerel esnafımızı desteklemek bu şehirde yaşayan her bir bireyin boynunun borcudur. Yani kapınızın önündeki, sokağınızdaki veya mahallenizdeki her ne küçük esnaf olursa olsun, giyim olsun, gıda olsun her ne olursa olsun bunlara sahip çıkalım ki bunlar yaşasın. Az da olsa çok da olsa vergisini, primini ödeyen esnafımız var. Bu salgın sürecinde yerel esnafımıza sahip çıkarak üzerimize düşeni yapmaktan kaçınmamalıyız.

Yerel esnafımızla omuz omuza vererek pandeminin yarattığı bu fırtınada birbirimizden aldığımız güçle ayakta durmalıyız. Onların ekmek teknelerini hep açık tutabilmek için alışverişlerimizi yerel esnafımızdan ve üreticilerimizden yapalım.

"Unutmayalım ki, hepimiz aynı geminin yolcularıyız."

nevsehir-esnaf-odas-bros-r.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum