Doğurmakla yetinmeyen bir serüvendir Annelik!

• Merhaba Değerli Hakkari Objektif haber okurları ben Masal Antacısı Gül Çiftçi, Bu günden itibaren Hakkari’nin internet üzerinden güncel yayın yapan Hakkari Objektif Haber ailesine katılmanın mutluluğuyla ilk yazımı sizlerle paylaşıyorum.

• Çocuklarda öğrenme (tıpkı yetişkinlerde de olduğu gibi) beyindeki duygu merkezleri uyarılınca, yani heyecan yaratıp, güçlü etkiler bırakınca gerçekleşir. Bu durumda beyin hücreleri arasındaki yeni bağlantıları sağlayacak olan hormonların salınımı giderek artmaya başlar.

• Öğrenmeyi bu derece etkili kılan en etkili şeylerden birisi “oyun” dur. Çocuk kendini ve dünyayı oyun aracılığı ile keşfeder , aynı şekilde çocukların dünyaya ve hayata dair birçok şeyi deneyimledikleri “Masal Saatleri”dir. Bu da, çocuğun güvendiği birinin ona masalı anlatması veya okuması ile gerçekleşir.

• Geçmişten bu güne dek annelerimiz her dilde iyi hissettirecek 'masal hikaye miniler söylemişlerdir,çocuklarımız için her şeyin en iyisini her zaman isteriz .Bazen yetersizlik duygusu aşılarız kendimize yada çevreden söylentiler üzerine, kimse gelipte harika bir anne olduğunuzu söylemez sürekli bir eksiklik sizde olduğunu söyler,fakat bu çok yanlış anne lohusa dönemdeyken onlara güzel sözler onları iyi hissettirmek için yanlarında olmayı bu hem anneyi hemde bebeği mutlu eder ,anne mutluyken bebeğiyle duygusal anlar yaşar huzursuz olan anneler bebekleri hep ağlar onlarda huzursuz olur.

• Mucizelerimizdir , onlar mutluyken huzur gelir ne kadar sevgi aşılarsanız çocuklarımıza bir o kadar da merhametli olurlar ,her şey ebeveyn de biter.

• Çocuk ninilerle,oyunlar vb. Aktivitelerle büyür ,bir çocuğa nasıl yaklaşırsan oda sana öyle gelir sevgi en büyük hazinedir onlar bizim geleceğimiz onlar için geride bırakacağım merhamet ,sevgi,saygı dır gerisi kendiliğinden gelir yeter ki hayatı zorlaştırmayalım.

• Bazı kadınlar sadece doğururlar fakat annelik duygusu ne kendileri yaşarlar nede çocuklarına yaşatırlar kendi penceremde baktığımda çocuğun tüm hayallerini hayatını çalmış yıkmış buluyorum keşke böyle şeylerle karşılaşmasak.

• Keşke her çocuk eşit olabilse ...

• 2019 da başımdan geçen bir olayı dile getirmek isterim anne otelinde bir bebek taburcu olacaktı fakat ortada ne anne nede baba vardı, hastaneden aradıklarında ise bebeğini istemediğini söyledi. Doğurduğundan beri yanına da olamayan ve şimdide istemeyen bir anne çok üzücü. "Meyrama Canat" adında bir anne kadının telefon numarasını bularak aradı. o kadar içten bir konuşma yaptı ki kadın bir saat sonra hastaneye gelip bebeği aldı. Hala o bebeğe üzülüyorum ilgilisi sadece kendisine olan bir kadın nasıl anne olabilir ki!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.