Kevser Yeşiltaş

Kevser Yeşiltaş

Covit19 Kazandırdıkları ve Kaybettirdikleri

 

 

Corona olarak tanımlanan ve yeni bir kavram olarak karşımıza çıkan Covit19’dan söz etmek istiyorum ilk yazımla. Covit19 kavramının bize kazandırdıklarını ve kaybettirdiklerinden konu açacağım. Daha önce de dünya üzerinde ciddi boyutlarda salgınlar oldu. Bu ilk değil son da olmayacak. Buzullar eridiği sürece yeni virüslerle karşılaşacağız. Mevcut doğal yolla oluşmuş virüslerin üzerinde oynamalar yaparak, insanın vücudunu harap edecek hale getirebilirler. Yapay yolla oluşturulan virüslerin, insanın sadece vücudunu değil düşüncelerini de değiştirdiğine inanıyorum.

Covit19 hepimizi normal hayatlarından uzaklaştırdı. Evlere kapandık. Aslında çok fazla dışarıdaydık. Dışbükey yaşama dalmıştık. Dışarı ile meşguldük. Evlere kapandığımızda ailecek birbirimizi daha iyi tanıyabildik. Şiddet olayları da arttı bu arada. Çünkü bir arada olmayı, yakın mesafede durmayı unutmuşuz. Şimdilerde yine normal hayatımıza dönebiliyoruz. Çünkü aile arasındaki mesafeler yine eskisi gibi uzak.

Bedeni harap ettiği kadar, düşüncelerini de deforme eden bir Covit19’dan söz ediyorum. Hücreleri dejenere ettiği kadar, hücrelerde saklı olan bilgileri de yok edebiliyor. Hücrelerimizde kâinatın kitabı dürülü. Tüm kâinatın bilgisi saklı. Virüsün hücrelerde meydana getirdiği deformasyonuyla, insan da bu bilgiden yoksun kalıyor ve düşünceleri de yapaylaşıyor. İnsan kendisinden uzaklaşıyor. Virüsle yaşadığımız sürece insanlıktan uzaklaşıyoruz. Mantalitesini, fizik yapısını, düşünce yapısını, ruhsal yapısını da değiştiriyor. Komplo teorisi değil bu okuduklarınız. Farklı bir türe dönüşüyoruz. Agresifleşiyoruz. Daha sinirliyiz. Konuşmalarımız değişti. Olaylara bakış açımız değişti. Daha lineer yani sıralı düşünce tarzına doğru ilerliyoruz. Biraz kendimize yönelmeliyiz. Neden? Çünkü insan kaotik yani global düşünce tarzına yatkın. Aslımızdan uzaklaşıyoruz.

Tedbirler önemli. Aşı önemli. Maske-Mesafe-Hijyen önemli. Özgür iradesi ile herkes ne yapması gerektiğini biliyor.

Sabun köpüğünde eriyen ve vücudumuza girdiğinde tüm bedenlerimizi harap eden bir virüsten bahsediyorum. Dikkat etmeliyiz.

Her zaman ümit varız. Umudumuzu kaybetmiyoruz.

Hiçbir şey insan varlığından değerli değil. Biz kendi düşüncemizle kendi bedenimizi yönetebiliriz. Titreşimi yüksek, ya da düşük hiçbir varlık insan bedenine direkt müdahale edemez. Biz istemedikçe, izin vermedikçe hiçbir güç buna muktedir değil. Kovma ve savuşturma tasarrufundayız. Ter ile tükürük ile boşaltım sistemi ile bedenimizden her zararlı etkeni atabiliriz. Kendimize yatırım yaptığımız sürece kendimizi tanıdığımız sürece dış etkenler bizi yerimizden edemez. Bunlar neler? Sağlıklı beslenme, motivasyon, doğa yürüyüşleri, meditatif çalışmalar, kişisel etkinlikler. Kendimizi daha fazla tanımaya ve kendimizle geçirdiğimiz anları fazlalaştırmaya ihtiyacımız var.

Selamlarımla,

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum