Bir Akil adam Ahmet Şen

Bir Akil adam Ahmet Şen

Gazeteci Yazar Hakan Taş, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Eski Başkanı İş İnsanı Ahmet Şen'i yazdı. Şen 20 yıllık oda başkanlığı sürecinde kentte yaptığı hizmetler ile ilgili bilgi verdi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’deki Kazımkarabekir İlk/Ortaokulu Müdürü, öğretmenleri ve öğrencileri okulu yeni sezona hazırlamak için hummalı bir çalışma başlattı.

2022 – 2023 eğitim öğretim sezonunun açılmasına sayılı günler kala Hakkari merkez ve ilçelerindeki okullar da son hazırlıklar yapılıyor.

Başarılı olmak farklı, iyi bir insan olmak daha da farklı bir şey. Hem başarı hem de iyi bir insan olmayı çok iyi sürdüren, yaptığı işiyle, verdiği hizmetiyle, saygınlığıyla, yardımseverliğiyle ve çalışkanlığıyla bilinen İşadamı Ahmet Şen’i otelinde ziyaret ediyoruz.

Üzerinde mavi gömleği, geriye doğru taranmış ağaran saçları, elinde teşbihi ve masasında demli çayı vardı. Makam odasının baş tarafında  rahmetli babası H.Salih Şen’in portresi, hemen yanında kısa bir süre önce aramızdan ayrılan kardeşi Nazım Şen’in resmi vardı. Başarılarından dolayı aldığı ödül ve plaketler odasının bir duvarını komple kaplamıştı. Ahmet Şen, donanımı ve dünya görüşüyle her kesime hitap edebilen, her sohbete keyif katan, her düşünceye saygı duyan hoş bir karekterdir.  

Daha önceleri uzun süre ilimizde HATSO Başkanlığını yaptı. Bölgemizdeki sınır kapıları kendisinin bir emeği ve projesidir. İnşaat sektöründe almış olduğu ihaleleri zamanında ve kalitesinde teslim ederek aranan firma olma özelliğini sürdürmüştür.

Ekonomi krizlere denk gelerek zarar ettiği işleri bile yarıda kesmeden, kendi bütçesinden yine zamanında teslim etmiştir. Hiçbir zaman kompleks dediğimiz havaya girmedi. Taziyelerde, cenazelerde, düğünlerde, iyi ve kötü günde her zaman için yakın dost , akraba ve arkadaşlarının yanında olmuştur.  

Aşiret lideri, kanaat önderi iddiası ve beklentisi hiç olmadı. Siyasete bulaşmadı, ilimizin kalkınmasını sağlayan her işe muhatap olarak elini taşın altına koydu. Küçükten büyüğe her kesimden sevgi ve saygı gördü.  
 

Babasına çok düşkündü. Kaybettiğinde kanadı kırıldı. Kardeşi Nazım Şen ise onun yaşam kaynağıydı. Gözlerinde kardeşi için akan yaşlar hala kurumadı.  
Ahmet Şen demek nezaket, incelik demektir.
Ahmet Şen demek, memleket aşığı demektir.
Ahmet Şen demek başarı demektir.
Siyasi ve bürokrasi kimliği yok ama kendisini her gün yüzlerce kişi ziyaret ederek hasbihal ediyor. Türkiye’nin her bölgesinde iş yaptı. Güven ve başarısını her kesime kanıtladı.  

Hakkari’mizin il-ilçe meselesi sürecinde Ankara’daki otelini aylarca hemşerilerimizin emrine, hizmetine sundu kimseden tek kuruş para almadan.  

Şen, 1993 ile 2013 yılları arasında 20 yıllık başkanlık sürecinde Hakkari’mize neler kazandırmadı ki!

İşte Şen’in 5 dönemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı döneminde kente kazandırdıkları…

Hakkari Çıraklık Eğitim Merkezi, Kilim atölyesi, İmam Hatip Lisesi, 300 kişilik öğrenci yurdu, 1500 adet kilim işleme tezgahı, 2000 adet arı kovanı, ilimizde ilk 3000 m2’lik sera kurulumu, sebze fidanı sulama tesisi, Hakkari Üniversitesi Sosyal Tesisleri (Şimdiki rektörlük binası), Hakkari Balını Almanya’ya tanıtımı ve pazarlaması, tek seferde kızlarımızın ördüğü 2000 adet kilimin tanıtımı ve satılması.

Yüksekokulun Van’dan Hakkari’ye taşınması, yüzlerce üniversite öğrencisine burs temini, lise son sınıf öğrencilerini Ankara, İzmir ve İstanbul’a gönderilmesi, Esendere Gümrük Kapısının modernizasyonu, Üzümlü - Derecik Sınır Kapılarının açılması için Erbil - Duhok Valileri ile Hakkari Valisi arasında iletişim sağlanması. Sayın Mesut Barzanı ile Hakkari Valisinin başkanlığında bir heyetin görüşmesi ve akabinde Ankara Erbil sınır kapılarını açılmasına karar vermeleri sürecinde birinci derecede rol oynadı. İlimizin kalkınması için Ankara temaslarımda bakanlarımız başbakanlarımız hatta cumhurbaşkanlarımızla randevu alarak heyetler oluşturarak sorunlarımızın iletilmesindeki gayretlerim. DAKA VE KOSEGEB projelerinde ilimizin faydalanmasındaki gayretleri, il ilçe Sanayi Sitelerinin altyapılarının DAKA tarafından yapılması. Hastanemize bir adet ambulans temini, Devlet Hastanesine diyaliz ünitesi kurulması, Ticaret ve Sanayi Odasına ait binanın yer temini ve inşaatının yapılması, Esnafın kredi teminatı sıkıntılarının giderilmesi için banka genel müdürleri nezdinde girişimlerde bulundu. Bir özel bankanın Hakkari Şubesinin açılması çabaları…

Ahmet Şen, hiçbir aşiretin değil, her insanın gönül bağıdır. Hakkari Gazeteciler Cemiyeti olarak bizde kendisini ziyaret ederek hoş bir sohbet gerçekleştirdik.  
Uzun ömür ve sağlık diliyoruz sayın ŞEN…

1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum