Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

BELEDİYEYE ALKIŞ TUTULMAZ

Belediyeler siyaset alanı değil, hizmet alanıdır. Dolayısıyla siyasetçi gibi her sözünün ardında alkış tufanları kopmaz. Belediyelerde alkış için duymak değil görmek şarttır.

.           Evet, bir belediyede halka, halkın kültürüne, halkın değerlerine hizmet yoksa belediye de, belediyecilikte olmaz.

            Belediyecilik bakmayı değil görmeyi gerektirir. Görmek içinde bakmak yetmiyor. Bakmak farklı görmek farklıdır. Bir yaz dönemi neticesinde halk için yapılan devrim nitelinde ki hizmetler kuşkusuz göz ardı edilemez. Lakin görmek için sabırla meyvesini yemeyi beklemek gerek.

            Hakkâri’mizin tarihinde ilk defa sıcak ve bu derece kalın asfaltla buluşması, baştanbaşa örümcek ağı misali yeni su hattının çekilmesi, döşenmekte olan kanalizasyon, yeraltına indirilen elektrik, telefon, internet hatları, yapılan parklar, sadece batıya gidenlerin veya ekranlarda görünen aydınlatmalar vb. hizmetler bakmaya değer hizmetlerdir.

            Neticelerini görmeye gelince ne zaman dökülen sıcak asfalt kışını geçirirse, baharla beraber çökmeler, çukurlar sahte ve göz boyama (geçen yıllardan kalma) misali parlak gözüken yalnız haftasını, ayını, yılını doldurmadan kabaran parça parça parçalanan asfaltlara dönüşmezse ve sonra ki uzun yıllar kalitesini korursa, şehrin kalan tüm ana yolları, caddeleri, sokakları aynı hassasiyet ve azimle devam ederse belediyenin karnesine bir artı deriz.

            Sulu toprakların susuz halkına yaratanın bir lütfü olan soğuk ve temiz kesintisiz suları, ne zaman müzeye dönüşen, suya hasret pahalı musluklardan aktığını görürsek, patlak verdi çatlak verdi masallarıyla yollar delik deşik edilmezse bir artı daha deriz.

            Dakika başı tıkanan, sızan, koku veren lağım kanalizasyonundan dolayı yollar yaya ve araç trafiğine kapanmazsa, arızadan sonra yıkanılırsa belediye karnesine bir artı deriz.

            Yapılmış yapılmakta ve yapılacak aydınlatma ve park malzemeleri müteahhitlerin veya ortaklarının malzemeden çalma gibi dertleri olmazsa, süresini doldurmadan yıpranmalar, devrilmeler, kırılmalar, parçalanmalar için sudan sebeplerle bahaneler ardına saklananların yakalarından tutup, hak için halk adına hesap sorulursa, geleceğimiz olan çocuklarımızın huzur, refah, aydınlık yarınları için hizmetlere devam edilirse bir artı daha deriz.

             Baharın ilk cemreleriyle beraber çeyrek asırdır hep projede var denilen yalnız bir türlü gözükmeyen, işlenmeyen, raftan öteye gitmeyen, projelerde asılı kalan mahalleler, caddeler, sokaklar arası yolların faaliyete geçmesi, yeni yolların açılması ve genişletilmesi, parkların korunması, mezarlıklara çeki düzen verilmesi, ağaçlandırılması ve çevreyi yeşile boğmaya bir artı deriz.

Bunlar halka hizmet için bir belediyenin asıl görevleridir. Asıl görevlerinde sözden çok icraata önem verenler, hizmetlerinde kalite ve kalıcılığa sabırla inananlar, yanlışta hesap soran cesaretli, adil yöneticiler hep ilerler, pısırıklar geriler. 

Belediyeyi alkışa tutmak, yaptıklarını övmek,  böbürlenmeye yerinde saymaya yol açar. Bir görev bitmeden halktan yöneticilere yeni yeni görevler sunmak başarı çıtasını yükseltmeye, önlerini görmeye ve daima zirvelere oynamaya, tırmanmaya yardımcı olmaktır.

Hakkâri’mizin Gazi Mahallesi Sürme Hanım Caddesi arkası Bayrak Tepe ile Gopsi Mezarlıkları ortasında ki hazine malı arazinin, Valilik parkına kardeş şehrimize kuşbakışlı, yaz kış halkın hizmetine hitap edecek. Açık ve kapalı büyük bir çocuk parkı ve aile dinlenme tesis(park)ın yapılması gibi yeni hizmet alanları genişletmeye istihdama katkı sunmaya da bir artı daha deriz.

            Artılar çoğaldıkça yüreklerde içten içe alkış tufanları kopmaya, gönüller bayram etmeye, yarınlar umutla dolmaya, yaşamaya aşkla sarılmalar başlar.

            Kış proje üretme, bahar icraata dökme vaktidir. Hadi Allah kolaylık versin.

 

Selam ve dua ile…

yh_hakkariye-asfaltli-cevre-yolu-1509364924.jpg

               

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum