Xwezgînî Kızıltepe'de sahnelendi

Xwezgînî Kızıltepe'de sahnelendi

Amed Şehir Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı "Xwezgînî" oyunu Kızıltepe'de sahnelendi. 

Mardin Kızıltepe Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizesinde düzenlenen iki günlük Kürtçe tiyatro şenliğinde bugün Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları Şalîko Bêkes’in yazıp, yönettiği "Xwezgînî" oyununu sahneledi. Oyuncular Özcan Ateş, Rezan Kaya, Kemal Ulusoy ve Salih Yıldızöz'ün rol aldığı oyun yoğun ilgi gördü. Salonda yer yer kahkahalar eksik olmazken, oyunun bitmesi ile birlikte oyuncuların performansı ayakta alkışlandı.
 
Ateş'in konuşmasının ardından yapılan konuşmalarla program son buldu. 
 
XWEZGÎNÎ
 
Tek perdelik Kürtçe komedi olan tiyatro oyunu, bir aşk hikâyesini konu alıyor. Oyunda, iki genç aşığın evlilik düşlerine engel olan baba/aile tabusunun, traji-komik bir tesadüfi karşılaşmanın neticesindeki yıkılışı anlatılıyor. Genç aşık mutsuzluğunun nedeni olarak gördüğü "kötü baba" tahayyülünü sokakta karşılaştığı yabancıya anlatır. Sevdiğinin ailesiyle görüşme cesaretini günlerce tanışma provası yaptıktan sonra bulan genç aşık, eve gittiğinde yine aynı yabancıyla karşılaşır. Genç aşık bir önceki karşılaşma çerçevesinde bu tesadüfi karşılaşmanın hesabını verecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.