Hemşire Zuhal Sevli'nin İlk Kitabı 'Berfu' Çıktı

Hemşire Zuhal Sevli'nin İlk Kitabı 'Berfu' Çıktı

Hakkari'nin Şemdinli Devlet Hastanesinde görev yapan hemşire Zuhal Sevli'nin ilk kitabı 'Berfu' çıktı.

 

Aslen Adanalı olan ve 2009 yılında Şemdinli'ye atanan hemşire Zuhal Sevli'nin 'Berfu' isimli ilk kitabı internet sitelerinin satış noktalarında yerini aldı. Şemdinli Devlet Hastanesi'nde görev yapan 15 yıllık hemşire Zuhal Sevli 'Berfu' adlı kitabının gelirini kız çocuklarının eğitimine destek verilmesi için bağışlayacağını ve çocuklara destek olmak istediğini belirtti.

İlk görev yeri olan Şemdinli'de ameliyathane hemşiresi olarak göreve başlayan Sevli, kısa sürede gösterdiği başarı sayesinde 2015 yılında yılın hemşiresi ödülünü aldı. 2022 yılında Türkiye/Nijer Dostluk hastanesine ameliyathane sorumlusu olarak görevlendirilen Sevli, 3 ay Nijer’de görev yaptı. Yöre halkı sakinlerinden Ferdi Sevli ile evli olan ve iki çocuk annesi olan Zuhal hemşire, geçtiğimiz günlerde 'Berfu' isimli bir kitap çıkardı.

İlk kitabının yayınlanmasından duyduğu büyük heyecan ve mutluluğu dile getiren hemşire Zuhal Sevli; "Berfu bir kadın hikayesi üzerinden bütün kadınlara ithaf edilmiş bir roman. Bu kitapta 15 yıllık hemşirelik hayatımda yaşadığım tecrübeleri kitabımda harmanlayarak, ülkemizde kadın olmanın zorluklarını vurgulamayı hedefledim. 82 sayfadan oluşan bu kitabımda Berfu'nun kah hüzünlü, kah neşeli hikayesiyle okuyucular tam not vererek; gerek sosyal medya paylaşımlarından gerekse de bizzat arayarak tebrik etiler. Bu olumlu geri dönüşler beni çok mutlu etti "dedi. 

'Berfu' kitabının satışından elde edilecek olan tüm gelir, kız çocuklarının eğitimine destek verilmesi için kullanılacağını belirten Zuhal hemşire; "bu kitabı çıkarırken hiç bir maddi beklenti içersinde olmadım. İkinci baskının olması halinde de elde edilecek gelir lösemili kızlara peruk yapılması için gelirin tamamının anlaşmalı peruk şirketlerine bağışlayacağım. Berfu'nun tüm kadınlarımıza her yönüyle umut  ışığı olmasını diliyorum" dedi.

Organlarını ve saçlarını ihtiyaç sahibi insanlara bağışladığını dile getiren Zuhal hemşire; 'Berfu' vesilesiyle insanları bağış konusunda daha duyarlı olmaya çağırdığını sözlerine ekledi.

d11c8bfe-2811-4b5b-977a-13df958d8c93.jpgcbffc750-2d4d-4b4b-9122-b2fda2cd7423.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.