Rewşen'nin Yeni Albüm Yayınladı

Rewşen'nin Yeni Albüm Yayınladı

Sanatçı Uşilsan, Cuma günü BGM Live in İstanbul adlı yeni albümünü tüm dijital platformlarda yayınladı.

Bu albüm Bastonci Gösteri Merkezi konserinin kayıt ve görüntülerinden hazırlandı.

Bu albümle birlikte durum dinleyicilerini uzun bir yolculuğa çıkarıyor ve heyecanlandırıyor.

Bu albüm "Naye" şarkısı dahil 8 şarkıdan oluşuyor. Koşullar bu şarkıya yeni bir yorum kazandırıyor.

Albümün yayınlanmasının ardından sanatçı, Amerika'nın Sesi'ne duygularını şöyle anlattı:

"Bu albümün benim için özel bir yanı var. Ama Naye'nin şarkısı dinleyenler için adeta bir müjde gibiydi diyebilirim. Bu şarkı benim için çok önemli."

Albümü kendisi oluştursa da artık albümün kendisine ait olmadığını, dinleyicilere ait olduğunu anlar. Durum albümün içeriğini şu şekilde açıklıyor:

"Naye şarkımızın çıkışının ardından iki şarkı daha yayınlayacağız ve son olarak albümdeki sekiz şarkıyı müzikseverlerle paylaşacağız."

Durumlar; Aynı zamanda Kürt halk müziği ile çağdaş müzik arasında da bir köprü kuruyor. Orkestrasıyla birlikte Kürt mirasının zenginliğini dinleyicilere gösteriyor.

Geçtiğimiz yıllarda birçok müzikal ve kültürel proje ve grupta yer aldı, 2018 yılında "Axe Le Wesê" albümüyle solo şarkıcılığa başladı.

Bestelerini ve şarkılarını kısa sürede müzik dünyasına kazandırdı. 2020 yılında "Seed" adlı albümünü çıkardı.

2023 yılında canlı konser performanslarının kayıtlarından oluşan "Live Session Vol'1" albümünü çıkardı.

İsveç Ulusal Turne Tiyatrosu'nun 2023 yılında düzenlediği Eldfesten Festivali'nde Koşullar, "Özgürlük Çağrısı" temasıyla başarılı bir performans sergiledi. Avrupa'da Rotterdam, Bern, Köln, Essen ve Frankfurt'ta konserler vermiş olup yurt içi ve yurt dışı konserlerine devam etmektedir.

Sesli rapor/ Eyyüp Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.