Evlilik kredisinde yaş sınırı beli oldu

Evlilik kredisinde yaş sınırı beli oldu

"Yeni evlenecek çiftlere faizsiz kredi imkanı" vaadinin detaylarını açıklayan Bakan Göktaş yaş sınırı ve gelir kriteri olduğunu söyledi. Sosyal medyada 'emeklilikte yaşa takılanlar' yorumları yapıldı.

Mayıs seçimleri öncesi yeni evlenecek çiftlere verileceği duyurulan evlilik kredisinin detayları açıklandı. 

Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik kredisi hakkında "Meclis'e önümüzdeki günlerde gelecek. Biz tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz" derken taslakta yer alan detaylara ilişkin ise şu açıklamayı yaptı:

"Deprem bölgesi için pilot proje başlatıyoruz. Akabinde de genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği bir müjdeydi. Meclisin tasarrufunda. Ama biz bunu en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bütün kriterleri oluşturduk, bütün altyapı şu anda hazır. 18-27 yaş gibi ama bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Belli suçlara bulaşmamış olmak ve deprem bölgesinde yaşamış olmak. Bu kriterlere uyan herkes, bundan faydalanabilecek" dedi.

Bakan Göktaş'ın açıklamasına göre, 4 yıllık kredi, 2 yıl geri ödemesiz olacak ve sıfır faizle verileceğini söyledi.

Uzun süredir beklenen düzenlemenin detaylarının belli olmasının ardından sosyal medyada tartışma konusu oldu. Yaş sınırını eleştiren X (twitter) kullanıcıları "Evlilikte yaşa takılanlar" paylaşımları yapı.

"Evlilikte yaşa takılanlar" etiketi sosyal medyada çok konuşulan başlıklar arasına yerleşti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.