Kanada’yı korkutan Kürt döndü!

Kanada’yı korkutan Kürt döndü!

Kanada’da “tehlikeli” olarak tanımlanan çete üyesi Barzan Teli, memleketi’ne döndü.

1982 yılında Duhok’un Zaho ilçesine bağlı Batifa kasabasında dünyaya gelen Barzan Teli, evli ve 1 kız çocuk babası. Teli, 16 yaşındayken Mardin’deki sığınmacı kampından, Kanada’ya iltica etmiş.
 
Teli, 2005 yılında “UN” isimli, çoğunluğunu Vietnamlıların oluşturduğu ve aralarında kendisiyle birlikte 3 Kürt’ün de bulunduğu 200 kişilik bir çeteye katılmış.
 
Rûdaw’a konuşan Barzan Teli, üyesi olduğu grubu şu şekilde anlatıyor: “Alacaklı kişiler bize gelirdi, biz de para karşılığı canımız pahasına o parayı geri alırdık.”
 
UN ismi, çetenin farklı ırktan kişilerden oluşmasından geliyor. Çete, Kanada’nın Britanya Kolumbiyası eyaletinde bulunan Vancouver şehrinde tanınıyor.
 
Kanada medyasının haberine göre Barzan Teli, başka bir çeteye mensup bir kişiye suikast girişiminde bulunmuş. Mahkemede suikastı planladığını kabul eden Barzan Teli’nin telefonundan, planın detayları ortaya çıktı.
 
Kanada medyası Barzan Teli’yi grubun “defacto lideri” olarak tanımlıyor.
 
Barzan Teli, daha önce 3 kez farklı suçlardan tutuklanmış ancak son olarak cinayet suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırılmış.
 
Medyadan yoğun ilgi
 
Teli, tutuklanmadan önce grubun isminin medyada yer almasına yasak getirilmiş ancak tutuklanmasından sonra grubun hikayesi medyaya açıklanınca, büyük ilgi görmüş.
 
Barzan Teli, tutuklanmasının ardından bazı televizyon kanallarının kendisiyle röportaj karşılığı büyük paralar teklif ettiğini ve son olarak ülkenin büyük bir medya kuruluşundan 100 bin dolar teklif edildiğini söyledi. Teklifi de reddettiğini söyleyen Barzan Teli’nin grubunun kurallarına göre, grup hakkında medyaya bilgi vermek yasak.
 
14 yıl hapis cezasına çarptırıldığını söyleyen Teli, daha sonra bu cezasının 8 yıla düştüğünü ve ardından serbest kaldığını belirtti. Teli cinayet suçalamlarını ise kabul etmiyor.
 
Barzan Teli, “Grubumuzdan 9 kişi daha aynı suçtan tutuklandı. Biz birini öldürmeyi planladık ama o kişi başka bir grup tarafından öldürüldü, suçu da bize yıktılar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.