Hoşgelmişşin İlkbahar

  Baharın gelmesiyle birlikte her yer papatya tarlasına döndü. Badem ağaçları çiçeklerini açtı ve doğa farklı kokuyor artık. Yaşamın olağanüstü güzelliklerini bu mevsimde görmek mümkün. Baharda hisler anlamlıdır. Bakışlarımız bir başka güzelleşir. Aşk mevsimi baharla özdeşleştirilir, ayrılıklar ise sonbaharda nedense. Bu ikilem sonu baharla biten günleri de yaşar. Yaşantımızda bahar coşku, yeşerme mevsimi iken sonbahar durağandır, hazandır göç mevsimidir.

  Bahar ısıtır tüm duyguları, karları eritir ve buz gibidir sular, yeni filizler çıkar toprağın baharından. Bahar umuttur gönüllerde bir sesleniştir uzaklara ve görülmeyenleri görebilmektir. Bahar bir onarım mevsimidir. Özlediklerimizi ziyaret etmek, göremediklerimizi görmek, kırdığımız kalpleri düzeltmek ve kaybettiklerimizi hatırlamak için bir başka bakıştır bahar. Ömrün ilk baharı gençlik, ruhun ilkbaharı çılgınlık, kalbin ilkbaharı sevgi, toplumların ilkbaharı ise barış, kardeşlik, kucaklaşma ve sevinçtir. Bir dönüm noktası gibidir bazen bahar olmayacak dediklerimizin kolayca çözüme kavuşulması gibi. Tüm yok oluşların yeniden filizlenmesi gibidir. İlkbahar doğanın en güzel hali tüm tatların başlangıç durağıdır.

  Baharda doğa bizi dışarıya davet eder. Toprağın kış boyu içinde sakladığı tohumlar rengarenk çiçekler olarak yayılır ve her yeri kaplar. Heybetli dağlarımızda ve tepelerinde çiçekler boy gösterir. Memleketimde bir başkadır ilkbahar. Hafta sonları yaylalar coşkun cıvıl cıvıl olur. Parklar kalabalık olur bu şehirde. Ve davetler başlar usulca sevdiklerimize. Buluşmak ve görüşmek için iyi bir bahanedir ilkbahar.

Bir başkadır Berçelan’da baharı yaşamak.

Bir sevdadır Ters Lale’nin ana vatanında baharı yaşamak.

Bir özlemdir dik duruşlu Sümbül’de baharı yaşamak.

  İlkbaharın gelişiyle birlikte içimizde düşüncelerimizdeki ayrımı kaldıralım ve yaşamın tüm güzelliklerinin tadına varalım. Herkesin kardeşçe bir arada yaşadığı, kırgınlıkların yerine mutlulukların çoğaldığı, nefretin yerine sevginin yeşerdiği ve dostlukların pekiştirildiği tüm olumsuzluklarımızı bir kenara atalım. Yüksek bir sesle sevgi ve iyi dileklerimizi paylaşıp, yüksek motivasyonlu bir enerjiyle bu güzel memleketimizde kardeş duyguları ekelim.

Yaşamak birer birer ve hep beraber ipekli bir kumaş dokur gibi, hep bir ağızdan sevinçli bir destan okur gibi yaşamak…

Sözlerimin sonlarına doğru gelirken sizleri ünlü şairimiz Ataol Behramoğlu’nun o muhteşem ilkbahar şiiriyle baş başa bırakıyorum. İlkbaharın tüm renkleri, kokuları ve duyguları sizinle olsun.

Bir kuşu dilinden hiç öpmedim

Belki bir gün öpebilirim

Belki bir gün rüzgâr olurum ben de

Eserim başakların üzerinden

Kalbim bir yaz gününe karışsın isterim

Bir kuş cıvıltısında doğmak için yeniden

(Ataol Behramoğlu)

eebheapwwaa3ias.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum