YİNE, YENİDEN, KALDIĞI YERDEN…

Değerli okuyucularım, sevgili futbol severler, hepimizin malumu son 2 yıldır yaşadığımız covid-19 virüs salgını yüzünden tüm dünyanın olduğu gibi hepimizin yaşamı alt üst oldu. Yaşanan bu kötü süreçte ülkemizde ve hassaten ilimizde o kadar büyük o kadar acı ölümler yaşadık ki takdir edersiniz futbol başta olmak üzere spor ile ilgili bir şeyler yazmak inanın içimden gelmedi. Bu nedenle yaklaşık 2 yıldır köşemizde sizlerle birlikte olamadık.

 Bu kötü süreçte o kadar büyük acılar yaşadık ki tarifi inanın kelimelere sığmıyor. Hepimizin hayatından birilerini aldı götürdü virüs belası. Kimimizin anne babasını, kimimizin abisini ablasını, kimimizin halasını dayısını, amcasını, kimimizin kapı komşusunu, arkadaşımızı, esnafımızı, yaşlımızı, gençlerimizi, ülkemizin önemli şahsiyetlerini, önemli değerlerini, din adamlarını, hamile olup çocuğunu kucağını alamayan genç anne adaylarımızı, çocuğunu dünyaya getirip bir kere bile emziremeden vefat eden cennetlik anneler… inanın kelimleler boğazımızda düğümleniyor. Bu vesile ile virüs salgını nedeni ile hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allahtan Rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyor, halen tedavi göre vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.

Değerli futbol severler malumunuz geçen sene yaşanan bu virüs belası yüzünden tüm dünyada futbol ligleri durdu, kimi ülkelerde ligler mevcut hali ile tescil edildi, kimi ülkelerde de ligler kaldığı yerden seyircisiz oynatılıp ligler tamamlandı. Halen devam eden futbol ligleri de tüm dünya da seyircisiz oynanmakta.

Yalnız tüm dünyada malumunuz sadece profesyonel ligler oynanmakta amatör ligler bütünüyle durmuş vaziyette idi. Ülkemizde futbolcu, antrenör ve yönetici sayısı bil hayli fazla olan bir çok kişinin geçim kaynağı ekmek kapısı olan,  onun dışında kalan binlerce gencimizin ve bizlerin de sosyal aktivitesi ve hobisi olan amatör futbol ligleri uzun bir aradan sonra tekrar başlayacak. Tabi TFF tarafından alınan karar gereği ülkemizde devam eden salgının seyrine göre şimdilik sadece Bölgesel Amatör Ligler oynanacak olup yerel amatör lig ve alt yaş kategori ligleri takvimin yetişmemesi hafta sonu yasakları ve ramazan ayının gelmesi dolaysıyla oynanmayacak olup 2021-2022 sezonunda amatör ligler tüm kategorilerde oynanmaya başlayacaktır.

Bölgesel amatör ligde toplamda 263 takım mevcut olup ligler 17/18 Nisan 2021 tarihinde başlayacaktır. Federasyonun aldığı karar gereği birbirine yakın illerden oluşacak 4 ve 5  gruplarla müsabakalar oynanacak olup gruplarını 1. Bitiren takımlar bölgelerinde play-off müsabakalarına katılma hakkı kazanacak iken ligi son sırada yada altta bitiren takımlar illerinde yerel amatör lige düşecektir. Tüm illerde mevcut kontenjandan iki kat fazla takım ligde yer aldığı için müsabakalar  günü birlik seyahatler ile oynanacak takımlar önceden gidip konaklama yapmayacak bu nedenle birbirine yakın iki il takımları karşılaşacak. Aynı ilden birden fazla olan takımlarda sıralamada üstte kalan takım baraj maçı oynamaksızın önümüzdeki yıl da BAL liginde kalacak olup grubunda ligi altta yada son sırada  tamamlayan takımlar küme düşecektir.

İlimizi ise Yüksekova Belediye Spor Kulübü ve Hakkari Gücü Kulübü temsil edecekler. Bize en yakın olan Van ilinin de mevcut 2 takımı ile oluşacak 4 takımlı grup şeklinde maçlarını oynayacak olan takımlarımızda grubu 1. Bitiren pay-of hakkı elde edecek olup ligi son sırada ya da kendi il takımının altında bitiren takımlarda küme düşecekler. Her iki takımızda bu haftadan itibaren hazırlıklarına başlayacak olup futbol kamuoyu olarak herkes iki takımımızı yakından takip etmektedir. İlimizi temsil son derece önemli olup ilimizin saygınlığı açısından her iki takımımızın iddialı ve iyi birer takım oluşturması gerekmektedir. Bu nedenle takım yöneticilerimizin menfi ve şahsi düşünceler içinde olmayıp tüm spor kamuoyunun ve taraftarın kabul göreceği oluşumlar içine girmeleri son derece önemlidir aksi takdirde taraftar ve spor kamuoyundan tepkiler kaçınılmaz olacaktır. İlimiz yetkililerin, iş adamları ve esnaflarının da bu süreçte her iki takımımıza gereken desteği vermesini bekliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle her iki takımımıza başarılar diler, ilerleyen haftalarda takımlarımızın hazırlıklarını ve müsabakalarını analiz edeceğimiz yazılarımızla tekrardan buluşuncaya dek esen kalın…  

basliksiz-1-068.jpg  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar