Başkan Zeydin Kaya’dan Hakkâri’ye Yeni Proje ve Yatırım Açıklaması

Başkan Zeydin Kaya’dan Hakkâri’ye Yeni Proje ve Yatırım Açıklaması

AK Parti Hakkâri İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, kentte sürdürülen yatırımlar ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Kaya, yaklaşık 4 bin metrekarelik alan üzerinde yapımı devam eden Hakkâri Kent Meydanı Projesi'nin tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.

img-20261002-wa0044.jpg

AK Parti Hakkâri İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, Hakkâri'nin önemli caddelerinden biri üzerinde yapımı sürdürülen Kent Meydanı Projesi'nde çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını belirtti.

Yaklaşık 4 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilen projenin, kentin sosyal yaşamına katkı sağlaması hedefleniyor. Meydan içerisinde tribünlü oturma alanları, vatandaşların kullanımına yönelik çeşitli dinlenme bölümleri, çok amaçlı toplantı salonları, lavabo ve WC'ler ile küçük bir mescit yer alacak.

100'ün üzerinde araçlık otopark

Projenin alt bölümünde ise 100'ün üzerinde aracın park edebileceği otopark alanı bulunacak. Esnafın talepleri doğrultusunda otopark alanının ilerleyen süreçte bölümler halinde yer altı çarşısına dönüştürülebileceği ifade edildi.

Esnafa teşekkür edildi

Kent Meydanı Projesi'nin yapım sürecinde çevredeki esnafın önemli ölçüde fedakârlık gösterdiği belirtildi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından meydanın çevresindeki caddelerin de yeniden düzenlenerek vatandaşların kullanımına açılmasının planlandığı kaydedildi.

Aileler ve çocuklar için yaşam alanı

Kent Meydanı'nın yalnızca bir meydan olarak değil, farklı yaş gruplarının vakit geçirebileceği bir yaşam alanı olarak tasarlandığı bildirildi.

Projeyle yaşlı vatandaşların dinlenebileceği, ailelerin çocuklarıyla vakit geçirebileceği ve çocukların bisiklet sürebileceği alanların oluşturulması hedefleniyor.

Hakkâri'de eğitim yatırımları da gündemde

Zeydin Kaya'nın açıklamalarında Hakkâri'deki eğitim yatırımlarına ilişkin değerlendirmeler de yer aldı.

Milli Eğitim Bakanı ile yapılan görüşmelerin ardından Bakan'ın Hakkâri'yi ziyaret edeceği, ziyaret kapsamında il ve ilçelerde eğitim alanındaki ihtiyaçların değerlendirileceği ifade edildi.

Öğretmen açığının giderilmesi hedefleniyor

Hakkâri'deki öğretmen açığının Şubat ayında tamamen giderilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Kent genelinde yıkım kararı verilen 18 okulun da hızlı şekilde yeniden inşa edilmesinin planlandığı kaydedildi.

Yüksekova'ya uygulama oteli

Açıklamada Yüksekova'daki eğitim yatırımlarına ilişkin de bilgi verildi.

Mevcut öğretmenevi alanında büyük ölçekli bir uygulama oteli yapılmasının planlandığı ifade edildi. Projenin hem eğitim alanına hem de Hakkâri'nin turizm potansiyeline katkı sağlamasının hedeflendiği belirtildi.

AK Parti Hakkâri İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, kent meydanı ve eğitim yatırımları başta olmak üzere Hakkâri'deki hizmetlerin adım adım sürdürüleceğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.