Telefondan Resimli Arama Nasıl Yapılır?

Telefondan Resimli Arama Nasıl Yapılır?

Telefondan Resimli Arama Nasıl Yapılır?

 

Arama motorlarına yapılan güncellemeler ile resimli aramalar önem kazandı. Görsel arama teknolojisi sayesinde eldeki bir fotoğrafın ne olduğunu öğrenmek, nerelerde kullanıldığını görebilmek ve tarih saptaması yapabilmek oldukça kolay. Arama motoru üzerinden yapılabilen resimli arama işlemleri artık telefonlar üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.

Görsel Arama Nedir?

Görsel arama, bir resmi veya fotoğrafı kullanarak internet üzerinde arama yapmayı ifade etmektedir. Görsel arama işlemleri arama motorları aracılığıyla gerçekleştirilir bu nedenle elde edilecek sonuçlar arama motoru veri tabanındaki görsel verileri ile sınırlıdır. İstenilen sonuca ulaşılamadığı takdirde farklı arama motorları ile görsel arama yapılması önerilmektedir.

Telefondan Görsel Arama Nasıl Yapılır?

Telefondan görsel arama yapılmak istendiğinde ise dünya genelinde en çok kullanılan yöntem Google Lens özelliğinin kullanılmasıdır. Standart bir şekilde tarayıcılar üzerinden arama motoru sayfalarını açmak ve görsel bölümlerine geçiş yaparak telefondan görsel seçerek de görsel arama yapılabilir. Ancak bu hem uzun hem de telefonlar üzerinden yapılması zor bir işlemdir. Bunun yerine Google Lens ya da benzer uygulamalar aracılığı ile fotoğraf arama yapılabilir. Bu seçenekte ise yapılması gerekenler oldukça basit ve şöyle;

  • Google Lens uygulamasını açın.
  •  Telefonun kamarasını kullanarak aramak istediğiniz görseli kameraya yansıtın.
  • Sonuçları inceleyin.

Görsel arama motoru kullanmak, birçok avantajı da sunmaktadır. Örneğin, karşınıza çıkan bir eşyanın, bitkinin ya da hayvanın adını bilmiyorsanız ve arama motorunda nasıl arama yapacağınızı bilemiyorsanız görsel arama ile direk sonuca ulaşabilirsiniz. Özel algoritmalar ile desteklenen arama motorlarında, resim aramalarında resim üzerinde çeşitli noktalar ile derin tarama gerçekleştirilerek veri tabanındaki eşleşen sonuçlar sunuluyor. Böylece bir bitkinin adının ne olduğu ya da bir fotoğrafın ilk kez hangi sitede nasıl kullanıldığı kolaya keşfedilebilir.

SEO’nun Bir Parçası Görsel Arama

Arama motoru optimizasyonu söz konusu olduğunda kullanıcıların bu algoritmalara göre içerik üretmesi gerekir. Bu da algoritmaların takibi, güncellemelerle değişen SEO çalışmalarına adaptasyon gibi pek çok süreci beraberinde getirmektedir. Görsel arama gibi teknik SEO konularında güncel bilgilere ulaşmak, yeni bilgiler öğrenmek isteyenler için Türkiye’deki en iyi bilgi kaynağı aramamotoru.com’dur.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.