Soğuk havada 40 gündür elektriksizler

Soğuk havada 40 gündür elektriksizler

Birikmiş borçlarından kaynaklı elektrikleri kesilen ve 40 gündür elektriksiz mum ışığında yaşayan 3 çocuklu Nilli ailesi, borcun ödenmesi için destek bekliyor.  

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Yenimahalle'de ikamet eden 3 çocuklu Nilli ailesi 40 gündür elektriksiz. Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (VEDAŞ) "ödenmeyen borç" nedeniyle elektriksiz bıraktığı aile, maddi yetersizliklerinden kaynaklı faturalarının biriktiğini ve kendilerine 140 bin TL borç çıkarıldığını aktardı. Aile, bunu ödeyecek güçlerinin olmadığını belirterek, destek bekliyor.  

NEREDEN GETİREYİM?

40 gündür mum ışığında idare ettiklerini ve çocuklarının karanlıkta derslerine çalıştığına dikkati çeken Yusuf Nilli, işsiz olduğunu ve sadece akrabalarının desteğiyle ayakta kalabildiklerini ifade etti. Nilli, "VEDAŞ 140 bin TL bir borç çıkarmış. Bu borcu yatırmadığım için şu an elektriklerimizi kesmişler. Nereye gittiysem kimse yardımcı olmadı. Annem de babam da hayatta değil. Maddi durumumuz yok. Hamallık yaparak geçimimizi sağlıyorum. Bel fıtığım olmasına rağmen çalışmak zorundayım" diye konuştu. VEDAŞ yetkililerinin 40 bin TL karşılığında yeniden eve enerji vereceğini söylediğini aktaran Nilli, "Ben bu kadar parayı nerden getireceğim" dedi. 
 
Anne Emine Nilli ise, elektrik olmadığı için sobanın üzerinde yemek pişirdiğini ifade etti. "Ne yapacağımızı bilmiyoruz" diyen anne Nilli, "Elektriklerimizin bırakılmasını istiyoruz. Havalar ısındı. Yarın ya da öbür gün sobaları da kaldıracağız. Yemeği nerede yapacağım? Komşuların verdiği yardımlarla geçiniyoruz. Nereye gitsem bize yüz çeviriyorlar. Valiliğe dahi gittim. Bizimle görüşmeyi kabul etmediler. Bu evimizi de akrabalarımız bize yaptı" sözleriyle destek çağrısı yaptı. (MA)

1-20210312092054.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum