Savaşın acısını müzikle duyurmaya çalışıyorlar

Suriye’de 2011 yılında çıkan iç savaş sonrası ülkelerini bırakarak başka ülkelere sığınmak zorunda kalan milyonlarca mülteci arasında her meslek grubundan kişiler olduğu gibi sanatçılar da yer alıyor.

Suriye’nin Serekani bölgesinden gelen Muhammed Yusuf Bro ve Saliha Muhammed Abuzer çifti, 1992 yılında başladıkları aktif müzik hayatını 2012 yılına kadar ülkelerinde sürdürdü.

Çatışmaların yaşadıkları kente ulaşmasının ardından can güvenlikleri tehlikeye düşen müzisyen çift, ülkelerinden ayrılarak Türkiye’nin Gaziantep kentine sığındı.

Suriye’deyken konser, miting ve Nevruz bayramı etkinliklerinde kendi yazdıkları eserleri seslendiren çiftin aynı zamanda birlikte çıkardıkları kasetleri de bulunuyor. Savaş sonrası Türkiye’ye sığınan çift eser üretmeye ve türkülerini söylemeye devam etti.

VOA Türkçe ’ye konuşan Muhammed Yusuf Bro, bir sanatçının başına ne gelirse gelsin eser üretmeyi bırakmaması gerektiğini vurgularken, Saliha Muhammed Abuzer ise savaşların insanların hayatlarını kararttığına dikkat çekerek, “Savaş zulümdür, ölümdür, mülteciliktir. Biz de yaşadığımız acıları sazımız ve sözümüzle anlatarak bütün dünya duysun istiyoruz’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.