PCR Testi Nasıl Yapılır?

PCR Testi Nasıl Yapılır?

Günümüzde insanlar modern hayatın nimetlerinden yararlanabilmek adına birbirine yakın mesafelerde yaşamayı tercih etmektedir.

Günümüzde insanlar modern hayatın nimetlerinden yararlanabilmek adına birbirine yakın mesafelerde yaşamayı tercih etmektedir. Değişen iklim şartları nedeniyle geniş halk kitlelerinde kronik hastalık ve engellilik gibi insan sağlığında büyük zararlara sebebiyet veren hastalıklar türemiştir. Ülkemizde dahil olmak üzere dünyanın her yerinde birçok kişinin sanal platformlarda en çok araştırdığı konuların başında PCR testleri gelmektedir. Peki, PCR testi nasıl yapılır?

PCR testleri, kişilerin vücudundan alınan sürüntülerdeki zararlı organizmaları araştırmak, babalık testi, DNA analizi, genetik hastalıkların tespiti gibi sebeplerle yapılmaktadır. PCR (Polimeraz Zincir Reaksionu) testi genellikle hastaların boğaz ve burnunda bulunan sürüntüler ince pamuklu bir çubuk aracılığıyla alınarak, üzerinde testin yapılma amacının yazılı olduğu özel bir kap aracılığıyla ilgili laboratuvarlarda test edilmesidir. Fakat, hastalığın ilerleyen dönemlerinde boğaz ve burunlarda yeterli miktarda sürüntü bulunmadığı için hastanın akciğerlerindeki sürüntüler ya da balgamlar kullanılarak test işlemi yapılmaktadır.

Salgın hastalıkların tespiti için yapılan PCR testinde amaç kişinin vücudunda hastalığa ait virüsün üreme durumunu kontrol etmektir. Hücrede yeri bilinen iki semptom arasına hastalığa ait DNA örneğinin ultrasonik ışıklar aracılığıyla enjekte edilmesi ile zararlı organizmanın üreme durumu kontrol edilmektedir. İki çeşit PCR testi vardır:

  • Erken PCR Testi, 15 dakika içerisinde sonuçlar alınmaktadır.
  • Geç PCR Testi, 3-4 saat içerisinde sonuçlanmaktadır.

PCR Testleri Nerede Yapılır?

PCR testi nasıl yapılır? Nereye Gitmeli? Salgın hastalıkların yoğun bir şekilde yaşandığı dönemlerde zorunlu bir şekilde uygulanan PCR testlerinin nerelerde yapıldığı birçok kişinin merak ettiği konulardandır? Hava, su veya temas yoluyla insan vücuduna girerek üreyen hastalıkların kalabalık nüfuslarda daha hızlı bir şekilde ürediği bilinmektedir.

Bazı durumlarda sağlık hizmetlerinden yaranılmaması, çok büyük felaketlere yol açabilmektedir. Sağlık Bakanlığı, bu dönemlere özel olarak ücretsiz PCR testi hizmeti sunmaktadır.

Ülkemizde,

  • Devlet hastaneleri
  • Aile Sağlığı Ocakları,
  • Araştırma Hastaneleri,
  • Özel Laboratuvarlar,
  • Özel sağlık klinikleri,
  • Özel hastanelerden PCR testi yapılabilmektedir.

Birçok hastalığın tedavisi noktasında ülkemizin neredeyse tüm mahallerinde bulunan aile sağlığı merkezleri PCR testi hizmeti sunmaktadır. Fakat, yoğun talep sebebiyle bazı dönemlerde PCR testi hizmetleri aile sağlığı merkezleri tarafından sağlanamamaktadır. Hızlı bir şekilde sonuç alarak, etkili bir tedavi hizmeti almak adına aile sağlığı merkezlerindeki yetkilileri aradıktan sonra test yaptırmak amacıyla bu merkezlere başvurmanız sizlerin yararına olacaktır.

PCR Testi Fiyatları

İnsan hayatında büyük problemlere yol açabilecek niteliklerdeki virüs, mikrop, bakteri gibi zararlı organizmaların tedavisi noktasında ücretsiz PCR testi hizmet alma hakkına herkes eşit bir şekilde ulaşabilmelidir. Bu nedenle birçok kişinin sağlığını korumak amacıyla Sağlık Bakanlığı, kendisine bağlı merkezlerde PCR testi uygulaması başlatmıştır.

Sağlık Bakanlığı tarafından onay alarak PCR testi yapan özel kurum ve kuruluşlar, test fiyatlarını kendileri belirlemektedir. Firmalar, testin uygulanma amacına göre PCR testlerinde müşterilerine kolaylıklar sağlayacak fiyatlar belirlemektedir.

Günümüzde birçok kişinin problemi haline gelen zaman tasarrufu noktasında beklemeden sağlık hizmetleri alma amacına hizmet eden özel sağlık kuruluşları, müşterilerin PCR testi yaptırma noktasındaki ilk tercihleri olmaktadır. Modern, konforlu ve son teknoloji cihazlarla donatılmış olan sağlık merkezleri, hastalıkların tanısı ve tedavi sürecinde müşterilerine birçok farklı çözüm önerisi getirerek sürecin başarılı bir şekilde tamamlanmasını amaçlamaktadır.

Firmamızın, müşteri iletişim numaralarından arayarak sizler için sunduğumuz hizmetler hakkında detaylı bilgi alabilir ya da hizmetlerimiz için fiyat teklifi isteyebilirsiniz. Sizlerin sağlığınızı önemsiyoruz. Sizleri de firmamızın müşterileri arasında görmekten gurur duyarız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.