Mahalle sakinlerinden Köprü talebi!

Mahalle sakinlerinden Köprü talebi!

Hakkari'nin Biçer mahallesindeki Katramas deresinin üzerinde kurulan ve Her gün onlarca vatandaşın kullandığı ahşap köprü, ölüme davetiye çıkarıyor.

Hakkari'nin Biçer mahallesinden geçen katramas deresinin üzerinde kurulan ahşap köprü ölüme davetiye çıkartıyor.

Acarlar Semtinde Katramas deresinin üzerinde köprü olmadığı için vatandaşlar karşıya geçmek için yaklaşık 20 yıl önce kendi köprülerini inşa etti. Derenin üzerine uzattıkları iki kütüğün üzerine tahtalar çakan vatandaşlar, yaptıkları ilkel köprüden canlarını tehlikeye atarak geçiyor. Kenarında hiçbir koruması bulunmayan ve yer yer tahtaları da çürüyen köprüyü kullanan vatandaşların karşıya geçme çabası ise ip cambazlarını aratmıyor. Her gün köprüyü kullanmak zorunda kalan pancarcılar ve piknikçiler, bölgeye köprü yapılması için Hakkari valisi Ali Çelik ve Belediye yetkililerden yardım istedi.

Şuna kadar yaklaşık 4 tane küçükbaş hayvanın köprüden düşüp telef olduğunu belirten mahalle muhtarı Bilal Ertunç ise şu ifadelerde bulundu.

''Acarlar semtinde bulunan Mılkı Şabu bölgesi dediğimiz yere 20 yıl önce bu ahşap köprü yapıldı. Hala vatandaşlarımız bu köprüyü kullanıyor. Günde onlarca vatandaş gelip gidiyor. Karşıda tarım ile ilgilenen vatandaşlarımız var, Bu mevsimde köprünün karşı tarafında şifalı ot toplamaya giden vatandaşlarımız var. Özellikle hafta sonları piknikçilerin uğrak yeridir. Sayın valimiz Ali Çelikten buraya köprü yapılmasını talep ediyoruz.'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.