Öndil Ailesi SMA'lı Metin için destek bekliyor

Öndil Ailesi SMA'lı Metin için destek bekliyor

Ersin ve Berivan Öndil çiftinin ikiz bebeklerinden Metin'e 7 aylıkken SMA tanısı konuldu. Çetin yürümeye başlarken SMA hastası ikizi Metin ise yatağa ve cihazlara bağlı bir şekilde hayata tutunmaya çalışıyor. Aile ise tedavi için destek bekliyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İstanbul'da yaşayan Vanlı Ersin - Berivan Öndil çiftinin 23 ay önce ikiz erkek bebekleri dünyaya geldi. İkizlere Çetin ve Metin ismi verildi.

İkizlerden Metin Öndil Sma tip 1 ölümcül kas hastası. Teşhisi 6. ayında konulmuş 7. ayında trakesi açılmış, beslenmesi burnundan midesine gönderilen serum ile oluyor.

Gönüllüler, 5 ayrı cihaza bağlı yaşama tutunmaya çalışan Metin için  valilik onayı ile kampanya başlattı.

Aile bu hastalığın tedavisi ve kampanyadan haberdar olmadığı için kampanya, Metin bebek 13 aylıkken başladı. Baba Metin bebeğin bakımını yaptığı için çalışamıyor  Metin dahil 5 çocuğu ile aile geçim sıkıntısı da yaşıyor.

Aile zaruri olarak Kasım ayında İstanbul'a göç etmek zorunda kaldı. Metin bebeğin ilacına kavuşması için ailenin maddi manevi her türlü desteğe ihtiyacı var. Lütfen desteklerinizi eksik etmeyiniz.

Zor durumda olduklarını belirten Baba Ersin Öndül, "Metin'in 6 aylıkken SMA hastası olduğu ortaya çıktı. İkizi sağlıklı. Çocuğumun yaşaması için herkesten kampanyamıza destek vermesini bekliyoruz. Özelikle  devlet büyüklerimizden, bölgemizdeki hayırseverlerden, iş adamlarından destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2022-12-24-at-20-42-29.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.