Malatya’da enkazlar arasında saç tıraşı

Malatya’da enkazlar arasında saç tıraşı

Malatya’da depremler nedeniyle bina içine girmeye korkan halk için berber Kemal Pakır, çözüm üretti: “İnsanlar dükkana girmiyor, ben de iş yapamıyorum. Sandalyeyi dışarı koyup tıraş yapıyorum.”

Maraş merkezli depremler sonrası Malatya'da binlerce bina yıkıldı, 1346 kişi ise hayatını kaybetti.

Artçı depremlerin de yaşandığı Malatya’da halk evlere ya da dükkanlara girmeye korkuyor. İnsanların dükkana tıraş olmak için girmeye çekindiğini fark eden berber Kemal Pakır, sandalyesini dışarı koyarak enkazlar arasında tıraş yapmaya başladı.   

Dükkanının tek katlı olduğunu ancak halkın korkudan içeri giremediğini söyleyen Pakır, çareyi sokak ortasında tıraşta buldu. Malatya'nın büyük hasar aldığı Yeşilyurt ilçesine bağlı Fahri Kayahan Caddesi'nde berberlik yapan Pakır, gündüz gün ışığında gece ise sokak lambası altında hizmet veriyor.

Pakır, sokak ortasında berberlik yapmasının nedenini şu sözlerle anlattı: "Yeter ki, hemşehrilerim Malatya'ya dönsün, eski günlerimizi yeniden yaşayalım… Ben her yerde, her şekilde mesleğimi yapmaya razıyım. Onlarca müşterimi kaybettim bu felakette, çok büyük acılar yaşadık ancak Malatya'yı böyle boş görmek daha büyük acı veriyor. Herkes yeniden sokağına, mahallesine dönsün, terk etmesin. Bu şehri yeniden ayağa kaldıracağız. Bu nedenle ben dükkanımı açtım. Tek katlı, düz ayak ama yine de müşteri bulamadım. İnsanlar içeri girmeye korkuyor. Baktım olacak gibi değil, berber sandalyemi dışarı koydum ve o şekilde tıraş yapmaya başladım. Sağımda solumda enkazlar var, yıkık binaların arasında işimi yapıyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.