Kiralık Tatil Villası Sitelerinde Bu Belgeye Dikkat Edin

Kiralık Tatil Villası Sitelerinde Bu Belgeye Dikkat Edin

Villada kalmak, tatilde yeni trend haline geldi. Kiralık villalar sundukları havuzlu, bahçeli konseptle birçok kişinin tercihi konumunda.

Villada kalmak, tatilde yeni trend haline geldi. Kiralık villalar sundukları havuzlu, bahçeli konseptle birçok kişinin tercihi konumunda. Bununla birlikte villa kiralama sürecinde ilk adım tabii ki güvenilir villa kiralama sitelerini bulmak. Lüks tatil villalarını rezerve etme şansı sunan güvenilir villa kiralama platformları, aradığınız tatilin ilk adımı olabilir. Bununla birlikte, en iyi villa kiralama sitesini bulmaya çalışırken, karşınıza çıkan seçeneklerde yetki belgeli ve resmi olarak hizmet veren acenteleri seçmelisiniz. Villa kiralama platformu hellovillam kurucusu Sercan Korkuç, verdiği röportajda önemli bilgiler aktardı.

TÜRSAB Yetki Belgesi Mutlaka Olmalı

Yazlık villa kiralamak isteyenler, hemen villa kiralamak adına internet ve sosyal medya üzerinden villa kiralama platformlarını inceliyor. Ucuz kiralık villalarla dahi öne çıksa, tatil villası için ilk dikkat edilmesi gereken şey, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen yetkili seyahat acentesi belgesi. Hellovillam kurucusu Sercan Korkuç, “Villa kiralayarak tatili planlamak isteyenler, internette karşılarına çıkan ilk sitelere giriyor. Bir reklam politikasıyla sosyal medyada ya da arama motorunda yer alan bu platformların bazıları yetki belgesine sahip değil. Bu da müşterilerin mağduriyet yaşaması riskini doğuruyor. Sık sık haberlere konu olan bu durumları yaşamamak için, sadece yetki belgesi olan acenteleri tercih etmelisiniz. Villa platformlarının TÜRSAB belgesi olmasına dikkat edin” diyerek tatilcilere uyarıda bulundu.

Yeni Trend Kiralık Villalar

Tatil için günlük ya da haftalık villa tatili planlamak, birçok kişinin yeni tercihi haline geldi. Otel ya da pansiyon gibi tatil modellerine nazaran daha özel bir deneyim sunan yazlık denize sıfır villalara ilgi, özellikle pandemi sürecinin ardından arttı. Sercan Korkuç, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Son birkaç yılda, Türkiye’de villa kiralamaya olan ilgide ciddi bir artış var. Turizm trendleri içinde öne çıkan kiralık villa deneyiminin popüler olmasının en önemli nedeni, herkese hitap eden özel bir alan sunması. Tabii ki pandemi sürecinde, sosyal mesafe ve hijyeni sağlamak adına otellerde, kitlesel bir turizm yerine villalar daha çok rağbet gördü. Ancak villada kalmayı cazip kılan tek bu değil. İsteyenler ailesi ile, isteyen dostlarıyla bahçeli ya da jakuzili gibi özel seçenekler sunan villalarımızda konaklayabiliyor. Tabii ki ısıtmalı, kapalı havuzlu gibi alternatifler içeren villalar sadece yaz mevsimine değil, dört mevsime hitap ediyor.”

Uygun Fiyatlı Tatil Villası Nasıl Bulunur?

Tatil villalarında kalmak isteyenleri düşündüren konuların başında fiyatlar geliyor. Jakuzili, lüks ve doğa içinde bir konsept sunan özel villalar fiyat olarak cep yakıyor gibi görünse de, belli dönemlerde uygun fiyata konaklama şansı var. Buna ek olarak, geniş aileler ve arkadaş grupları için otele göre uygun olması da, villaları cazip kılan neden. Sercan Korkuç, ““Son birkaç yılda, Türkiye’de villa kiralamaya olan ilgide ciddi bir artış var. Turizm trendleri içinde öne çıkan kiralık villa deneyiminin popüler olmasının en önemli nedeni, herkese hitap eden özel bir alan sunması. İsteyenler ailesi ile, isteyen dostlarıyla bahçeli ya da jakuzili gibi özel seçenekler sunan villalarımızda konaklayabiliyor. Tabii ki ısıtmalı, kapalı havuzlu gibi alternatifler içeren villalar sadece yaz mevsimine değil, dört mevsime hitap ediyor.” dedi.

Villa kiralama platformu Hellovillam, aralarında evcil hayvan kabul eden villaların yanı sıra, balayı villaları, geniş aileler için çocuk havuzlu villaları ve muhafazakar villaları ile öne çıkıyor.

Kaynak: Pusula Gazetesi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.