Hakkari'de aşçı adayları hünerlerini sergiledi

Hakkari'de aşçı adayları hünerlerini sergiledi

Hakkari Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki usta öğreticiler, eğittikleri aşçı adayları yaptıkları lezzetli yemekler ile hünerlerini sergiledi.

Hakkari Halk Eğitimi Merkezi usta öğreticileri, öğrencilerine verdiği eğitimi pratiğe döktü.

Merkez bünyesindeki aşçılık bölümü usta öğreticileri, kiraladıkları iş yerlerinde, kurs modül sonu etkinliği olarak öğrencileri ile beraber edindikleri kazanımları pratiğe dökmek suretiyle yemek etkinliği düzenlediler.

Etkinlikte; içli köfte, kris, sarma, iki çeşit tırşik, büryani pilavı, karnıyarık ve ev yapımı baklava gibi ürünler sergilendi.

Hakkari’ye ait yöresel yemeklerin ön plana çıktığı etkinlikte, yöresel yemeklerin tanıtıldı. Öğrendikleri yemeklerle Hakkari’nin değişik işletme ve esnaflarına yemek üreten öğrenciler aile bütçelerine de katkıda sunuyorlar.

Vali Yardımcısı Furkan Berber, eşi Esra Berber, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Oktay Kızılkaya, Milli Eğitim Şube Müdürleri; Ayhan Turgut, Sabah Saklı, usta öğretici ve öğrencilerin düzenlediği aşçılık modül etkinliğine katıldı.

Etkinlikte kısa bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Furkan Berber: “Bu kursumuzda, usta öğretici aşçılarımızın ve öğrencilerimizin hünerlerinin lezzetle vücut bulmuş halini gördük. Usta öğreticiler, öğrencileri ile beraber teorik olarak vermiş oldukları emeklerinin pratiğe dönüşmüş halini görmekten son derece memnun olduk. Hakkari yöremize ait ürünlerin tanıtılmasının yanında, öğrencilerimiz elde ettiği kazanımları uygulamalı olarak sergilediler. Bu kurslar inşallah, kursiyerlerimize, ek iş ve bir kazanım olarak geri dönecek. Usta öğreticilerimiz başta olmak üzere emek sarfedenleri tebrik ediyorum,” dedi. 

Usta Öğretici Alev Saklı ise, modül sonu etkinliğinde, öğrencileriyle beraber edindikleri kazanımları pratiğe döktüklerini belirterek, büyük emek sarf eden öğrencilerine teşekkür etti.

Vali Yardımcısı Furkan Berber, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Oktay Kızılkaya ve Milli Eğitim Şube Müdürleri; aşçı adaylarının sofasına konuk oldu 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.