Hakkari’de 1 tonluk 'Çalo’ satışa çıkarıldı

Hakkari’de 1 tonluk 'Çalo’ satışa çıkarıldı

Hakkari'de, Kurban Bayramı dolayısıyla satışa sunulan 1 tonluk 'Çalo' adlı tosun alıcısını bekliyor.

Hakkarili Kasap Orhan Karagöz’ün Berçelan Mahallesindeki yetiştirerek ‘Çalo’ adını verdiği bir tonluk simental cinsi boğa, Kurban Bayramı için 130 bin liraya satışa çıkarıldı.

Yaklaşık 15 yıldır hayvancılıkla uğraştığını söyleyen Berçelan Mahallesi sakini ve aynı zamanda Karagöz Kasabının sahibi Orhan Karagöz Kurbanlık hayvan yetiştiriyor.

Karagöz, bayrama sayılı günler kala, 2 buçuk yıldır gözü gibi bakıp büyüttüğü "Çalo" adlı kurbanlık tosununu görücüye çıkarttı.

Küçük baş hayvanların yanı sıra büyük baş hayan yetiştiriciliği de yapan Karagöz, ‘Çalo’ adlı tosunun bu bayramın en gözde büyükbaş hayvanı olduğunu söyledi.

Karagöz, “Bu hayvanı Türkiye’nin hiçbir yerinde bulamazsınız İstanbul’da bile böyle bir tosun yok. 1 ton ağırlığı var 25 -30 kilo kemik çıkar. Gerisi sade yağsız et .130 bin liradan alıcısını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

500 kadar küçük baş hayvanının da Kurban bayramı için hazır olduğunu kaydeden Karagöz, her bütçeye uygun fiyatlar ile Kurban Bayramında Hakkari halkına hizmet vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Kurbanlık satışları için iletişim numarası: 0545 622 43 98

1-001.jpg

2-001.jpg

3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum