Hakkari milletvekili Bartın oyunu kullandı

Hakkari milletvekili Bartın oyunu kullandı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu oylaması devam ediyor. Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Hakkari milletvekili Öznur Bartın oyunu Hakkari merkezdeki TOBB'de kullandı.

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gitti.

Hakkari'de 186 bin 155 seçmen 590 sandıkta ikinci tur oylama için oyunu kullanmaya başladı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Hakkari Milletvekili Öznur Bartın Biçer mahallesinde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlk/ Ortaokuluna geldi.

HDP İl Başkanı Lokman Özdemir, Hakkari eskin Belediye Başkanı Şükrü Çallı, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Viyan Tekçe, Halit Abi, Parti yöneticilerini eşlik ettiği Bartın oyunu 1022 nolu sandıkta oyunu kullandı.

İl Seçim kurulunca okullara dağıtılan 'Geri Dönüşüm Zarflarının üzerinde İl olarak Denizli ilçe olarak Acıpayam yazıldığını belirten Bartın, sandık görevlilerine bu durumun tutanak altına alınmasını istedi.

Basın mensuplarına açıklama yapan Vekil Bartın, "Bizler bu seçimin kadınlar, gençler, doğa için, dezavantajlı bireyler için, yarınları çalınmış cezaevlerinde bekleyen binler için bu seçimin vesile olmasını, demokrasiye vesile olmasını, aracılık emesini, çözüm olmasını diliyoruz" şeklinde konuştu.

Oy verme işleminin devam ettiği Hakkari'de 14 Mayıs seçimlerine göre katılımın daha düşük olduğu gözlendi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz il seçi

m kurulu yetkilileri geri dönüşüm zarflarına Hakkari yerine sehven Denizli yazıldığını durumun fark edilmesi ile gerekli değişikliklerin yapıldığını kaydetti.

1-001.jpg

2-001.jpg

3-001.jpg

4-001.jpg

5-001.jpg

11.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.