Elvin bebek ihmal kurbanı mı?

Elvin bebek ihmal kurbanı mı?

Batman’da yüksekten düşerek iç kanama geçiren 22 aylık Elvin bebek, iki hastanede yaşanan ihmaller sonucu yaşamını yitirdi. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Batman’ın merkez Hilal Mahallesi’nde ikamet eden Yıldız ailesinin 22 aylık bebekleri Elvin Yıldız, ihmaller zinciri sonucu yaşamını yitirdi. 3 Mayıs günü evin 3’üncü katından düşen Elvin bebek, düştükten hemen sonra çevredeki yurttaşlar tarafından 15 dakika içerisinde merkezde bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Elvin bebek, özel hastanede yaklaşık 30 dakika sedyede giriş işlemleri ve ücretin ödenmesi için bekletildi.
 
Özel hastanenin acil bölümünde yarım saat hiçbir işlem yapılmadan, ödeme yapılması için bekletilen bebeğin tedavisine, babasının hastaneye gelip yatış ücretini ödemesinden sonra başlanıldı. Röntgen filmlerinin çekilmesi sonucu durumunun iyi olduğu ve taburcu olabileceği belgesi aileye iletildikten yaklaşık yarım saat sonra bebeğin durumunun ağırlaşması üzerine başka bir hastaneye sevkinin yapılması gerektiği belirtildi.

Bebeğin başka bir hastaneye sevk edilmesi hazırlığı yapılarken, özel hastane yetkilileri çocuğun başka bir hastaneye ambulansla sevki için bürokratik engeller çıkardı. Burada 2 saatten fazla bekletilen Elvin bebek, daha sonra götürüldüğü Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de aynı sorun ile karşı karşıya kalarak yaşamını yitirdi. Elvin bebeğin amcası Müslüm Yıldız, yaşanan ihmaller zincirini Mezopotamya Ajansı’na (MA) anlattı. 
 
Balkondan düşen yeğeninin çevredekiler tarafından olay yerine yakın olan özel bir hastaneye kaldırıldığını kaydeden Yıldız, “Olaydan 15 dakika sonra yani saat 12.00'da hastaneye götürülüyor. 12.30’a kadar burada bekletiliyor.  13.19'da sevk ediliyor. 14.30'da Araştırma Hastanesine götürülüyor. 2 buçuk saat gereksiz yere bekletildik ve çıkmamıza izin vermediler. Bizlere 112 servisi hangi hastaneye sevk ederse sizi oraya götüreceğiz dediler. Kabul ettik biz de ama bu sefer de ambulans krizi ortaya çıktı. Hastaneden çıkana kadar en az yarım saat telefon trafiği yaşandı, ambulansın çıkışına izin verecek kişinin telefonu kapalı idi ve kimse izin veremiyordu, verme iradesi gösteremiyordu” dedi.
 
Ambulans izin alıp yola çıktıktan sonra Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Çocuk Acil bölümüne gelirken burada da, iç kanama geçiren Elvin bebek ile ilgilenen kimsenin olmadığını söyleyen Yıldız, hastane içerisinde bebeği sedye ile gezdirdiklerini, tek bir sağlık çalışanının dahi ilgilenmediğini ifade etti. Amca Yıldız, “Üç defa çocuk acil doktoruna gittim, bebek ölüyor dedim. Oralı bile olmadılar. Oksijen tüpü olmadan 25 dakika bekletildi. Uğraşımız sonuç vermeyince, kendimiz hastane içinde tüp aradık. Hastane içinde bulduğumuz 3 tüpten ikisi boştu. Bir tane tek doluydu. Onu getirip bebeğe taktık. Tüm bunlar olurken kimse dönüp bakmadı bile” ifadelerini kullandı. 
 
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil bölümünde hiçbir işlem yapılmadan geçen sürenin ardından bu sefer Elvin bebek, Batman Bölge Hastanesi Acil Servisi’ne yönlendirildi. 

Elvin bebeğin getirildiği son Acil Servisi’nde doktorların yaptığı tüm müdahaleler sonuç vermedi. İç kanama geçiren bebek, yaşanan ihmaller zinciri sonucu yaşamını yitirdi. Bebeğin ailesi yaşanan bu ihmaller zincirinden kaynaklı yaşamını yitiren bebekleri için, sorumlular hakkında şikayetçi olurken, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma açtı. 
 
Elvin bebek, otopsi işlemlerinin ardından Batman merkezde bulunan Asri Mezarlığa defnedildi. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.