Doğal Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Doğal Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Doğal bir cilt bakımı rutini söz konusu olduğunda düzen her şeydir.

Doğal bir cilt bakımı rutini söz konusu olduğunda düzen her şeydir. Örneğin, yüzü yıkamadan önce nemlendirici sürmek etkinliğini azaltır ve gözeneklerini tıkanmasına neden olur. Doğal bir cilt bakım rutini sıralaması şu şekilde olmalıdır:

 

1- Temizleyici

2- Tonik

3- Serum

4- Göz Kremi

5- Nemlendirici

6-Güneş Kremi

 

Her üründen sonra kullanılan ürünün cilt tarafından emilmesi için birkaç dakika beklenmelidir.

 

Doğal bir cilt bakımı rutini nasıl olmalı?

1-Temizleyici

Herhangi bir cilt bakım rutininin temelinde doğal bir temizleyici bulunur. Cilt her gün çevredeki kir, toksinler, kalıntılar, yağ ve bakterilerle karşı karşıya kalır.Günde iki kez yüzü yıkamak cildin temiz kalmasını ve kirlerden arınmış olmasını sağlar.

2-Tonik

Tonik genellikle cilt bakım rutininde unutulan cilt bakım ürünlerinden biridir. Ancak cildi canlandırmak ve tazelemek söz konusu olduğunda düzenli ve doğru kullanımda ciddi bir fark yaratabilir. Tonik kullanmanın birçok nedeni vardır. Bunlara geçici bir sıkılaştırıcı görevi görmesi, gözeneklerin görünümünü en aza indirmesi ve cildi kir, yağ ve yabancı maddelerden arındırması dahildir.

 

3- Serum

Serumlar düzenli kullanımda, cilde ekstra antioksidan sağlama, nemlendirme ve sıkılaştırma gibi faydalar sağlamaktadır. İyi bir serum cildi aydınlatabilir, cilt tonunu eşitleyebilir, koyu lekelerin görünümünü azaltabilir, cildin dokusunu iyileştirebilir, kirleri giderebilir ve dolgun ve pürüzsüz bir cilt oluşmasını destekleyebilir.

 

4- Göz Kremi

Göz çevresindeki cilt daha incedir, bu nedenle ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi erken yaşlanma belirtilerini önlemek için ekstra bakıma ihtiyaç duyar. İyi bir göz kremi kullanmak, hassas göz bölgesini korumaya ve beslemeye yardımcı olabilir.

 

5- Nemlendirici

Cildinizi uygun şekilde nemlendirmek, parlak ve genç bir görünüm kazandıran etkili, doğal bir cilt bakım rutininin temelidir. Nemlendirici, vücudun kendi sebumunu veya yağını taklit ederek çalışır; bu yüzden doğal içerikli ürünler kullanmak en iyi seçenektir.  Özellikle yüz sıkılaştırıcı krem ciltte nemi hapsederek ve dolgun ve sıkı görünmesini sağlayarak ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü önlemeye yardımcı olabilir.

 

6- Güneş Kremi

Her gün güneş kremi kullanmak oldukça önemlidir. Doğal bir güneş kremi, güneşin zararlarına ve UV ışınlarına karşı en iyi korumayı sağlar. Düzenli güneş kremi kullanmak daha genç ve daha sağlıklı bir cilde sahip olmayı sağlarken, güneşin olumsuz etkilerinden de korur. Güneş kremi, nemlendirici sonrası günlük cilt bakım rutininin son adımıdır.

 

Doğal bir cilt bakımı ürünü seçerken nelere dikkat edilmeli?

1- Minimalist bir cilt bakımı uygulayın

Minimalist cilt bakımının dayanağı, cilt bakımını temellerine geri döndürmektir. Günlük cilt bakım rutinini basit bir temizleyici, nemlendirici ve mineral bazlı güneş kremiyle tamamlanmasını hedefler.

2- Ürünlerin içeriği hakkında araştırma yapın

"Doğal" ürünler satın alırken, ürünün içeriklerini ve sertifikalarını araştırmak oldukça önemlidir. Bu üründeki botanikler nereden geliyor ve sürdürülebilir bir şekilde yetiştiriliyorlar mı gibi soruların cevapları araştırılmalıdır.

3- Organik cilt bakım ürünleri seçmeye çalışın

Ürün üzerindeki bitkisel içerik oranlarını inceleyin. Organik bir cilt bakım ürünün en azından %70 organik içerikli olması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.