Beytüşşebap’ta ‘Kuzu Kırkma Festivali’

Beytüşşebap’ta ‘Kuzu Kırkma Festivali’

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Kato Dağı eteklerindeki 2 bin 625 rakımlı Laleş Yaylası'nda ‘Kuzu Kırkma Festivali’ düzenlendi. Festivalde çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere toplam 240 bin TL ödül dağıtıldı.

Beytüşşebap ilçesinde düzenlenen ‘Kuzu Kırkma Festivali’ Kato Dağı eteklerinde 2 bin 625 rakımlı Laleş Yaylası’nda yapıldı. Festivalde yöresel oyunlar, koyun kırkma, yoğurt ve peynir yapma yarışmaları yapıldı.Sabah saatlerinde davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla başlayan festival, geleneksel kuzu kırpma yarışmasıyla devam etti.

Vatandaşlar yıllar sonra çıktıkları yaylada doyasıya bir gün yaşadı. Festivale Vali Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Beytüşşebap Belediye Başkanı Habip Aşan, Kaymakam Hasan Oğuz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur ile çok sayıda kişi katıldı. 

Artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti buraları huzur, güvenlik ve ekonomik yönden daha güçlü ve vatandaşlarımızın özgürce günlük yaşamlarını sürdürebildikleri bir yaşam alanı yapmaya devam ettirecektir.

18

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.