Zarok Ma’nın açılışına büyük ilgi

Zarok Ma’nın açılışına büyük ilgi

“İkinci eviniz” sloganıyla 0-5 yaş arasındaki çocuklara eğitim verecek olan Zarok Ma, halkın yoğun ilgisi ile açılışını yaptı.

Diyarbakır’da müzik eğitmenlerinin 2017 yılında müzik okulu olarak kurduğu Ma Müzik Akademisi, “İkinci eviniz” sloganıyla 0 ile 5 yaş arasındaki çocuklara eğitim vermeyi amaçlayan Zarok Ma’nın açılışını yaptı. Açılışa çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kayıtlarını yaptıran çocukların aileleri ve Zarok Ma'ya destek verenler katıldı. Zarok Ma'nın eğitimcileri olan Şêrko Kanîwar  ve Evin Dülek, ilk olarak davetlileri Kürtçe’nin Kurmanci ve Dimilki lehçeleriyle selamladı.

Açılışta söz alan Ma Müzik Koordinatörü ve Zarok Ma eğitimcisi Şêrko Kanîwar, bu projenin Kürt çocuklarının hayali olduğunu belirterek, “Zarok Ma Kürtçeyi kendine dert edenlerin ve ülkede yaşayan çocukların hayaliydi. Sizin desteklerinizle Zarok Ma kuruldu, herkese kutlu olsun. Biz tek başımıza hiçbir şeyiz ama sizinle biz çok güçlüyüz. Biz bu ülkenin çocuklarına hizmet etmeye hazırız. Hiçbir zaman bu ülkenin çocuklarını müziksiz bırakmayacağız” dedi.

Zarok Ma’nın dünyada ilk Kürtçe müzik okulu olduğunu aktaran Kanîwar, “Zarok Ma, Ma Müzik öğretmenlerinin sevdasıdır. Biz gün be gün, dalga dalga büyüyoruz” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Kaniwar’ın konuşmasının ardından Zarok Ma’nın kuruluşunda emeği geçenlere plaket takdim edildi. Plaket teslimi esnasında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Zarok Ma’ya tarihi Sur ilçesinin işlendiği tabloyu hediye etti.

Plaket dağıtımın ardından Ma Müzik orkestrası konuklara şarkılarla keyifli anlar yaşattı. Konuklar şarkılara halaylarla eşlik etti.

Etkinlik ardından Zarok Ma’nın 10 Temmuz’da vereceği konser hakkında bilgilendirme yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.